bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > Technology > Tech Support

Reply
 
Thread Tools
Old 24th Apr 2012, 09:42   #1
eVoPhantom
Multimodder
 
eVoPhantom's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kent, UK
Posts: 100
eVoPhantom has yet to learn the way of the Dremel
Pink screen of death?

Hi all,

I have occasionally had a problem with the screen turning pink and fuzzy (like old TV snowy interference). This has also co-incided with the pc freezing and only working after a good old fashioned reset. The most recent time this happened it actually returned to normal and begun functioning after probably 3-5 seconds on freezing and turning pink..... Any ideas?

Specs are as follows
P67 Sabretooth
i5 2500k (OC'd)
8GB Corsair ram(2x 4gb sticks 1600)
1GB MSI GTX 560ti (not overclocked over the factory based OC)
600 Watt corsair PSU

Thanks

EDIT: should also add win 7 64bit

Last edited by eVoPhantom; 24th Apr 2012 at 09:49.
eVoPhantom is offline   Reply With Quote
Old 24th Apr 2012, 09:49   #2
Nealieboyee
Packaging Master!
 
Nealieboyee's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Lusaka, Zambia
Posts: 3,262
Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.Nealieboyee is definitely a rep cheat.
Sounds like a gpu issue. Have you stress tested it with Furmark?
__________________
BONNIE
AMD x4 750K @ 4.4GHz | Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 | 4GB Kingston HyperX | HD 6670 | Sandisk Pulse 64GB | Corsair CX430 | Cooler Master Hyper 412S
Nealieboyee is offline   Reply With Quote
Old 24th Apr 2012, 10:36   #3
eVoPhantom
Multimodder
 
eVoPhantom's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kent, UK
Posts: 100
eVoPhantom has yet to learn the way of the Dremel
That was my first thought as well, but it seems to happen only when doing non intensive work. It has happened several times when only browsing the web, having not done anything heavy immediatly prior.

I have tested with heaven recently for a reasonable period of time with no problem but I shall also test furmark later when I get in.
eVoPhantom is offline   Reply With Quote
Old 24th Apr 2012, 10:44   #4
RichCreedy
Hey What Who
 
RichCreedy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: lost in the middle of lincolnshire
Posts: 4,334
RichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming Saiyan
have you checked the cable from pc to screen? try wiggling near the plugs
__________________
if there are errors in my messages, its because my brain is to far ahead of my hands
RichCreedy is online now   Reply With Quote
Old 24th Apr 2012, 12:44   #5
GoodBytes
How many wifi's does it have?
 
GoodBytes's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 12,148
GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.GoodBytes is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.
Web browsers of today, uses your GPU.. Windows desktop (Aero) uses the GPU as well.
__________________
Nv GPU Pro - Automate your graphic card overclock base on what you run, reduce power and noise. Designed for Laptops and Desktops. Filled with features.

Core i7 930 2.8GHz | G.Skill Pi 6GB 1600MHz 7-5-7-24 1.5V | Gigabyte GA-X58A-UD5 | GeForce GTX 260 | W.D Caviar Black 1TB | Corsair AX750 | Noctua NH-U12P | Xonar Essence STX | Win8 Pro 64-bit | Dell U2410 - 1920x1200 | OCZ Vertex 4 250GB
GoodBytes is offline   Reply With Quote
Old 24th Apr 2012, 13:56   #6
Shirty
R.I.P. KidMod
 
Shirty's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Saaf Inglund
Posts: 9,653
Shirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming Saiyan
Quote:
Originally Posted by RichCreedy View Post
have you checked the cable from pc to screen? try wiggling near the plugs
Would have been my first suggestion, but it would surprise me if that caused the computer to lock up.

What driver are you using for the graphics card? Have a peep in here.

If you have a spare GPU to test with I would suggest that in the first instance, although because the problem is intermittent it will be difficult to replicate. Anything in event viewer that might give a clue?
__________________
3770K | Z77E-ITX | Liqtech 120X | EVGA GTX 980 | 8GB | 1TB M550 | Node 304 | Passive Seasonic 460W | Dell S2740L | KBP V60 (blues) | Logitech G500

Last edited by Shirty; 24th Apr 2012 at 14:01.
Shirty is online now   Reply With Quote
Old 24th Apr 2012, 14:24   #7
eVoPhantom
Multimodder
 
eVoPhantom's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kent, UK
Posts: 100
eVoPhantom has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by shirty View Post
Would have been my first suggestion, but it would surprise me if that caused the computer to lock up.

What driver are you using for the graphics card? Have a peep in here.

If you have a spare GPU to test with I would suggest that in the first instance, although because the problem is intermittent it will be difficult to replicate. Anything in event viewer that might give a clue?
Thanks for the link, I had been having the problems with black screen and the error message relating to drivers. I rectified that with a clean install of the drivers (not sure which version will check when home). I have not had the black screen error for a good few months so wrote that off as a solved issue. However I have had the pink screen 3 maybe 4 times this year, so not a regular issue but an annoying one.
eVoPhantom is offline   Reply With Quote
Old 24th Apr 2012, 14:28   #8
Shirty
R.I.P. KidMod
 
Shirty's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Saaf Inglund
Posts: 9,653
Shirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming Saiyan
Definitely worth trying the roll-back/beta route to see if it helps.
__________________
3770K | Z77E-ITX | Liqtech 120X | EVGA GTX 980 | 8GB | 1TB M550 | Node 304 | Passive Seasonic 460W | Dell S2740L | KBP V60 (blues) | Logitech G500
Shirty is online now   Reply With Quote
Old 1st May 2012, 02:37   #9
TraumaticHug
Multimodder
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 107
TraumaticHug has yet to learn the way of the DremelTraumaticHug has yet to learn the way of the Dremel
Hey, I have the same issue and the same card, but quickly found this possible solution.

It seems that nvidia's 290 drivers don't like the 560 ti. I'm trying the 301.24 Beta drivers.. ..seem okay so far.
__________________
AMD 955BE 3.2GHz | M4A88TD-V | 4GB | MSI GTX 560Ti 1GB OC | WD Caviar Blue 6GB/s 1TB | XFX Black Edition 750W |
CM 690II | BenQ E2220HD
TraumaticHug is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:34.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.