bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > Technology > Hardware

Reply
 
Thread Tools
Old 21st Nov 2012, 10:03   #1
Daedelus
Supermodder
 
Join Date: May 2009
Posts: 251
Daedelus has yet to learn the way of the Dremel
"Noname" Laptops

What I am actually after is not an unbranded laptop per se but a decent spec laptop that comes without an OS preinstalled. Is there such a thing? I'd even be prepared to accept a preinstalled OS as long as it came with all installation disks and wasn't loaded up with 'special offers' on antivirus and office software that I have no need for.
Daedelus is offline   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 10:41   #2
nimbu
Hypermodder
 
Join Date: Nov 2002
Location: LONDON, UK
Posts: 900
nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.
I purchased an ASUS laptop from a refurb seller via ebay. Picked up a quad cored (1.5GHz) AMD, 4 GB RAM, 500GB HD and offboard video for just under 300. Most importantly for me came with no OS.

I will try and find the name of the seller for you.

Regards,
nimbu is offline   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 10:50   #3
Jaybles
Hypermodder
 
Jaybles's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Somerset, UK
Posts: 981
Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!
Novatech, PC Specialist, Eurocom all offer laptops without an OS. This is an unusual request. I'm curious as to why you want this.
__________________
i7 950 @ 3.8 1.192v|Noctua NH-U12P SE2|Asus P6X58D-E|12 GB DDR3 1600|1TB Samsung Spinpoint F3|Samsung 830 64GB|XFX Double D R7950|Asus Xonar DG|Antec Quattro 850w|Bitfenix Colossus|Dell U2311H|Dell E173FP
Steam|PSN:nythraln
Jaybles is offline   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 11:15   #4
Daedelus
Supermodder
 
Join Date: May 2009
Posts: 251
Daedelus has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Jaybles View Post
Novatech, PC Specialist, Eurocom all offer laptops without an OS. This is an unusual request. I'm curious as to why you want this.
Because if I were to buy say a Dell or Lenovo, the first thing I would do is wipe the disk and reinstall Win7 or just go with Ubuntu.

I hate the bloated preinstalled OS that 'branded' laptops come with - all the crappy AV and office software I don't want, all their bloated useless utilities.


Is it an unusual request? I'd have thought on this forum at least it would be quite common.
Daedelus is offline   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 12:35   #5
MrDomRocks
I Mod, Therefore I Own
 
MrDomRocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: West Midlands, United Kingdom
Posts: 4,902
MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.MrDomRocks is definitely a rep cheat.
To be honest I agree with the OP I bought a Novatech laptop many years ago, I know these are just Clevo rebrands. And I chose to not have Vista as at the time Vista was new and crappy. I went with Retail XP and had little to no problems.

Though a few years later I bought an Acer laptop with Vista installed. All was fine until the Vista Install partition died. I ended up replacing the drive and installing none bloated Vista.

Oh and had a bad experience with an PCWorld install of Vista on a laptop from work. Would not update even though updates kept being available from MS.

Ended up booting DOS from a Flash drive and formatting the HDD and installing XP.

PCSpecialist also do custom laptops, gaming etc with a OEM install of Win7 I think you can choose not to have any OS at all though don't quote me on that.
__________________
Quote:
Originally Posted by Cookie Monster View Post
</snip>brush my teeth as I imagine most of us do. "Urrrrrrr, that doesn't taste right", I'd only gone and squeezed the missus's hand cream onto my brush.
Quote:
Originally Posted by liratheal View Post
At least you'll have moisturised gums!
MrDomRocks is online now   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 12:49   #6
MSHunter
Mod Master
 
Join Date: Apr 2009
Location: Belfast
Posts: 2,389
MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.
If you buy direct from Lenovo they have this option. It is much easier to find this option in Germany then any other EU country. I am not sure if for lenovo this is a B2B option only or if you can get it on the consumer site too.

Any way you can download for free and legal Officail install disk if your laptop didnt come with one. Either ring your Manfac, Windows or:

(I think it was lifehacker) had an article on this with a link to the Digital River (largest online sales system) Win7 download link. Naturally you will need to own a real license and there is no guaranty that it will work with your Serial. It did work with my Lenovo but I would suggest making the backup disks just in case it doesn't. It is all up to exactly which "deal" the Manfac uses.
__________________
Surface Pro 1 and more time with my family .
ex-PC: Silverstone TJ08B-E, 2500K, Corsair H80, 256 GB Samsung 830,GENE-Z , Corsair V. LP 16GB, Gigabyte 1.5GB GTX 580 Super Overclock. U2711
PC Audio: AKG 271 mk II + Samson Go mic. + Asus Xonar D2X
Amp: DENON PMA510AE, Speakers: TANNOY MERCURY F1
MSHunter is offline   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 12:58   #7
MSHunter
Mod Master
 
Join Date: Apr 2009
Location: Belfast
Posts: 2,389
MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.MSHunter is definitely a rep cheat.
PC world guide with the links there too.
__________________
Surface Pro 1 and more time with my family .
ex-PC: Silverstone TJ08B-E, 2500K, Corsair H80, 256 GB Samsung 830,GENE-Z , Corsair V. LP 16GB, Gigabyte 1.5GB GTX 580 Super Overclock. U2711
PC Audio: AKG 271 mk II + Samson Go mic. + Asus Xonar D2X
Amp: DENON PMA510AE, Speakers: TANNOY MERCURY F1
MSHunter is offline   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 12:58   #8
GeorgeK
Bit-Tech Keyboard Overlord
Moderator
 
GeorgeK's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Ashford, Kent
Posts: 5,380
GeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming Saiyan
Quote:
Originally Posted by Daedelus View Post
What I am actually after is not an unbranded laptop per se but a decent spec laptop that comes without an OS preinstalled. Is there such a thing? I'd even be prepared to accept a preinstalled OS as long as it came with all installation disks and wasn't loaded up with 'special offers' on antivirus and office software that I have no need for.
If you do go this route I would make sure that you go with a well-known 'no-name' laptop (not an oxymoron I hope) - my OH's work gave her a 'Stone' (not sure if a rebrand or not) laptop to use and it's a piece of junk - the hinges are falling apart, it's died twice in 2 years and needed reinstalling both time (good job I back up her files as they certainly don't) and the on/off button needs a good bash to make it work now...
GeorgeK is online now   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 13:10   #9
m3rk
Minimodder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 22
m3rk has yet to learn the way of the Dremel
I believe Novatech still do blank laptops, when you add the model your after to the checkout it gives you the option to select an OS with it or whether it is blank but just tested prior to dispatch.
m3rk is offline   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 13:15   #10
Jaybles
Hypermodder
 
Jaybles's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Somerset, UK
Posts: 981
Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Jaybles - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!
Quote:
Originally Posted by Daedelus View Post
Because if I were to buy say a Dell or Lenovo, the first thing I would do is wipe the disk and reinstall Win7 or just go with Ubuntu.

I hate the bloated preinstalled OS that 'branded' laptops come with - all the crappy AV and office software I don't want, all their bloated useless utilities.
Dell business models come with no crapware at all on them. Using a brand new Latitude with the default Win 7 install at the moment. I think any good branded laptop will not have all the crap on it. It's the crappy makes like Acer and HP that fill them with stuff.

If you are just installing a new OS anyway it doesn't take long to do a format and will give you a wider variety of options.

MSHunter, you can modify any version of Win 7 to work with any serial. You can change the iso to work for OEM, VL or retail keys and change the manufacturer code as well.
__________________
i7 950 @ 3.8 1.192v|Noctua NH-U12P SE2|Asus P6X58D-E|12 GB DDR3 1600|1TB Samsung Spinpoint F3|Samsung 830 64GB|XFX Double D R7950|Asus Xonar DG|Antec Quattro 850w|Bitfenix Colossus|Dell U2311H|Dell E173FP
Steam|PSN:nythraln
Jaybles is offline   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 16:54   #11
nimbu
Hypermodder
 
Join Date: Nov 2002
Location: LONDON, UK
Posts: 900
nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.nimbu is definitely a rep cheat.
Quote:
Originally Posted by Jaybles View Post
Dell business models come with no crapware at all on them. Using a brand new Latitude with the default Win 7 install at the moment. I think any good branded laptop will not have all the crap on it. It's the crappy makes like Acer and HP that fill them with stuff.
Off topic, I order E6220's atm direct from Dell, and I would say that the Dell Control Point sowftware is Bloatware, first thing that happens when it comes a machine comes in is a reinstall of Windows 7 from our WDS, which is clean up to date and has our application suite on it too!
nimbu is offline   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 19:54   #12
rollo
I Mod, Therefore I Own
 
Join Date: May 2008
Posts: 5,276
rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.rollo is definitely a rep cheat.
Most of the major pc component shops in the uk will sell you a laptop without operating system.

novatech overclockers to name 2 all offer laptops with no operating system.

If your not after playing games check out dell business laptops which don't come with bloatware built in.
rollo is online now   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 20:37   #13
lp rob1
PAM says no...
 
lp rob1's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: ::1
Posts: 1,516
lp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyanlp rob1 is a Super Spamming Saiyan
To be honest it is not really worth the effort of trying to find a cheap sans-OS laptop, and it is much easier to just get a normal laptop then wipe the hard disk (much like I did). Well, to be perfectly honest, I originally wanted a separate partition with Ubuntu on it, along with the default Windows 7 partition, but I deleted the boot partition (seriously, why does Windows 7 want a separate partition for booting from?) and couldn't be bothered to reinstall Windows, so I just nuked it and put Xubuntu on.
__________________
The Linux Schools Project
lp rob1 is online now   Reply With Quote
Old 21st Nov 2012, 23:27   #14
PorkChops
69 Dude!!
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 69
PorkChops has yet to learn the way of the Dremel
I've had a nice new custom built laptop for about 4 weeks now. Bought it from http://www.pcspecialist.co.uk/ I got the optimus IV 15.6" with a quad core i7, 8gb ram and a gtx660m. Added my old intel 120gb drive and installed W8. Very impressed with build quality but it is a little chunky, I use it on a desk, and am somewhat chunky myself, so it suits me fine. For the pounds-performance ratio I couldn't find anything better, especially considering I had my own drive and an OS to go into it.

What was you budget?

And on another thought, If you were to buy a "normal" laptop, with a preinstalled OS, is it possible to reinstall from a disc image of the relevant OS and use the code that's usually stuck to the bottom of the system?
__________________
|i5 2500k|Corsair H60|Asus p8z68-v pro|8gb 1600mhz vengeance|ASUS HD7850 dcu-ii|250Gb samsung 830|1Tb samsung F3|750W antec truepower|Antec p182|
PorkChops is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:24.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.