bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > Technology > Tech Support

Reply
 
Thread Tools
Old 14th Jan 2013, 11:48   #1
deathtaker27
Backups ... Its a way of life
 
deathtaker27's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
Posts: 1,718
deathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyan
Internet Access Issues

Hi,

I am having issues with getting a vm to be able to access anything on the network.

VM OS: 2008R2
Host OS: Server 2012

I have tried:

From VM:
Pinging itself (Pass)
Ping router (fails)
Disabling the firewall and trying (fail)

From my machine
Pinging vm (Pass)
RDP Direct to vm (Pass)
RDP using TS Gateway (Pass)

I have ensured that the VM's virtual switch is internet accessible and its ip address it all good.
Advice would be appreciated on what to try next
deathtaker27 is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 12:13   #2
RichCreedy
Hey What Who
 
RichCreedy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: lost in the middle of lincolnshire
Posts: 4,389
RichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming Saiyan
can you access the virtual machine from other devices on the network? is the virtual switch on the same subnet, as the rest of the network? you have setup the virtual switch haven't you?
__________________
if there are errors in my messages, its because my brain is to far ahead of my hands
RichCreedy is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 13:27   #3
deathtaker27
Backups ... Its a way of life
 
deathtaker27's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
Posts: 1,718
deathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyan
Yes I can access it from other devices on this network and across the internet
The switch is on the same subnet (yes i did set one up :P)
deathtaker27 is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 14:38   #4
RichCreedy
Hey What Who
 
RichCreedy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: lost in the middle of lincolnshire
Posts: 4,389
RichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming Saiyan
ok have you tried temporarily disabling the firewall to see if that's blocking things, on vm first, then on machine trying to access it

you'd be suprissed how many people forget about the virtual switch, especially now that windows 8 doesn't have xpmode, but uses hyper-v instead
__________________
if there are errors in my messages, its because my brain is to far ahead of my hands
RichCreedy is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 15:49   #5
deathtaker27
Backups ... Its a way of life
 
deathtaker27's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
Posts: 1,718
deathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyan
Yep tried disabling the firewall as well, its why I'm so confused
deathtaker27 is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 16:11   #6
RichCreedy
Hey What Who
 
RichCreedy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: lost in the middle of lincolnshire
Posts: 4,389
RichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming Saiyan
check user accounts/permissions also try adding the user accounts from network machines to the credentials on vm user account
__________________
if there are errors in my messages, its because my brain is to far ahead of my hands
RichCreedy is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 17:31   #7
deathtaker27
Backups ... Its a way of life
 
deathtaker27's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
Posts: 1,718
deathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyan
Adding a local account hasn't changed anything.
Tested another VM, this one has internet access
Same GPOs are applied to both and only difference is the other vm is win 8.

Really confused now.
This is also a fresh build server that was working until it was joined to the domain.
deathtaker27 is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 19:23   #8
RichCreedy
Hey What Who
 
RichCreedy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: lost in the middle of lincolnshire
Posts: 4,389
RichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming Saiyan
double post ....
__________________
if there are errors in my messages, its because my brain is to far ahead of my hands
RichCreedy is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 19:26   #9
RichCreedy
Hey What Who
 
RichCreedy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: lost in the middle of lincolnshire
Posts: 4,389
RichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming Saiyan
hmm, maybe try a repair install? other than that I am out of ideas, maybe saspro has some
__________________
if there are errors in my messages, its because my brain is to far ahead of my hands
RichCreedy is offline   Reply With Quote
Old 15th Jan 2013, 09:39   #10
deathtaker27
Backups ... Its a way of life
 
deathtaker27's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
Posts: 1,718
deathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyan
i will try that tonight (:

+ rep for all the help
deathtaker27 is offline   Reply With Quote
Old 15th Jan 2013, 22:54   #11
Votick
My CPU's hot but my core runs cold.
 
Votick's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Cambridgeshire
Posts: 1,926
Votick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming Saiyan
Me and death have sort of found the issue
__________________

THE KRAKEN
Intel Xeon X5670 X2 (12C 24T) | 196GB DDR3 | 128GB SSD X2 RAID0
500GB WD Velociraptor X2 RAID 0 | Nvidia Geforce GTX670 | Creative SoundBlaster Fatal1ty Pro | Intel® X540 10GBe Ethernet Dual NIC
Votick is offline   Reply With Quote
Old 15th Jan 2013, 22:58   #12
Votick
My CPU's hot but my core runs cold.
 
Votick's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Cambridgeshire
Posts: 1,926
Votick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming Saiyan
V0T1CK: that ip deffinatly free?
Deathtaker27 | 死テイカー: yep, the older server that had it i killed off
******** 5 mins ********
Deathtaker27 | 死テイカー: f**k, its the homeserver ip, found it

It happens to the best of us
__________________

THE KRAKEN
Intel Xeon X5670 X2 (12C 24T) | 196GB DDR3 | 128GB SSD X2 RAID0
500GB WD Velociraptor X2 RAID 0 | Nvidia Geforce GTX670 | Creative SoundBlaster Fatal1ty Pro | Intel® X540 10GBe Ethernet Dual NIC
Votick is offline   Reply With Quote
Old 15th Jan 2013, 22:59   #13
deathtaker27
Backups ... Its a way of life
 
deathtaker27's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
Posts: 1,718
deathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyan
Knew i wouldnt live this one down
deathtaker27 is offline   Reply With Quote
Old 15th Jan 2013, 23:00   #14
Votick
My CPU's hot but my core runs cold.
 
Votick's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Cambridgeshire
Posts: 1,926
Votick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming SaiyanVotick is a Super Spamming Saiyan
Quote:
Originally Posted by deathtaker27 View Post
Knew i wouldnt live this one down
Here have some rep to feel better
__________________

THE KRAKEN
Intel Xeon X5670 X2 (12C 24T) | 196GB DDR3 | 128GB SSD X2 RAID0
500GB WD Velociraptor X2 RAID 0 | Nvidia Geforce GTX670 | Creative SoundBlaster Fatal1ty Pro | Intel® X540 10GBe Ethernet Dual NIC
Votick is offline   Reply With Quote
Old 16th Jan 2013, 00:35   #15
RichCreedy
Hey What Who
 
RichCreedy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: lost in the middle of lincolnshire
Posts: 4,389
RichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming Saiyan
hahhaa, the simplest things are often overlooked
__________________
if there are errors in my messages, its because my brain is to far ahead of my hands
RichCreedy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:38.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.