bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > Technology > Tech Support

Reply
 
Thread Tools
Old 14th Jan 2013, 15:04   #1
poollard
Minimodder
 
Join Date: Feb 2010
Location: chesterfield
Posts: 42
poollard has yet to learn the way of the Dremel
Unsure what the problem is help please

Hi guys I have just built a new computer for my self as a Christmas present from anyone I well pleased with it exept one problem. It doesn't happen to me when I'm gaming. But when the mrs is using it to play her Facebook games every now and then not all the time the computer will seem to crash and I get a white screen. When this is up I can't do anything but restart the machine. I have a intel i5 3570k a gigabyte z77ds3h mono 8gb corsair dominator ram a amd afox 7850 a corsair gas 700psu and a Samsung 128gb sad with a 3tb hdd aswell all running on windows 8.
poollard is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 15:07   #2
bdigital
Is re-building his PC again
 
bdigital's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 6,331
bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.bdigital is definitely a rep cheat.
Make sure you have the latest version of flash, and the latest amd drivers.

Im not sure whats going on but this is a good place to start.
__________________
My photography website: http://www.polarityphoto.co.uk Please share! || Follow me @polarityphoto on Twitter|| My Flickr ||Facebook||

Check out my Apline White TJ07 - Case Mod and Water cooled build. http://www.flickr.com/photos/6188486...7631486959032/
bdigital is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 15:09   #3
Shirty
R.I.P. KidMod
 
Shirty's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Saaf Inglund
Posts: 9,666
Shirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming SaiyanShirty is a Super Spamming Saiyan
Is there anything in the event viewer that might give a description of what's breaking? Not likely to be much help as these things often happen before any errors can be logged, but it's worth a look.
__________________
3770K | Z77E-ITX | Liqtech 120X | EVGA GTX 980 | 8GB | 1TB M550 | Node 304 | Passive Seasonic 460W | Dell S2740L | KBP V60 (blues) | Logitech G500

Last edited by Shirty; 14th Jan 2013 at 15:15.
Shirty is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 15:14   #4
Mechh69
I think we can make that fit
 
Mechh69's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Miami Florida
Posts: 1,297
Mechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming SaiyanMechh69 is a Super Spamming Saiyan
I'm not sure if you installed the drivers from the MB cd or went to the Manufactures website, but if you did install the CD drivers I would start from there. Also as shirty mentioned update all adobe products and your web browser. Not to mention the Chipset drivers and the rest of the lot.
__________________
Deders - What if you touch yourself with kittens?
.//TuNdRa - Short of standing on a street corner (I'd make an ugly hooker, anyhow.)

i7 920@3.8Ghz,EVGA E760 Classified, Corsair XMS3 X 6GB 1600, Kingston Hyper X 12GB 1600, 240GB OCZ Agility 4, MSI 660TI 3GB, BFG 260 GTX Core 216 for PHYSX, Thermaltake Armor+, BFG EX1200 PS, Scythe Mugen 2 Cpu cooler, Samsung Syncmaster 2233RZ, Nvidia 3D Glasses
Mechh69 is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 15:26   #5
poollard
Minimodder
 
Join Date: Feb 2010
Location: chesterfield
Posts: 42
poollard has yet to learn the way of the Dremel
Just checked all the drivers they were all fully up to date aswell as the adobe products. The event viewer just says the system has rebooted without cleanly shutting down first
poollard is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 15:43   #6
Restayvien
aka [ZiiP] Prometheus
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 65
Restayvien has yet to learn the way of the Dremel
What browser are you using? Try using a different one and see if that makes a difference (unlikey, but worth a shot).
Restayvien is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 15:50   #7
poollard
Minimodder
 
Join Date: Feb 2010
Location: chesterfield
Posts: 42
poollard has yet to learn the way of the Dremel
I'm using chrome which has its own java plugin so could be that just downloaded Firefox I shall let you no I it happens again or if it has fixed it
poollard is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 16:16   #8
RichCreedy
Hey What Who
 
RichCreedy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: lost in the middle of lincolnshire
Posts: 4,340
RichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming Saiyan
facebook games are well known for crashing the browser, usually because they are coded badly for flash player
__________________
if there are errors in my messages, its because my brain is to far ahead of my hands
RichCreedy is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 16:38   #9
poollard
Minimodder
 
Join Date: Feb 2010
Location: chesterfield
Posts: 42
poollard has yet to learn the way of the Dremel
It's not the browser either. I no they are badly coded but it works fine on my laptop which is no where near as powerful as my pc
poollard is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 19:32   #10
RichCreedy
Hey What Who
 
RichCreedy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: lost in the middle of lincolnshire
Posts: 4,340
RichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming SaiyanRichCreedy is a Super Spamming Saiyan
the wife and I have almost identical laptops, she gets loads of crashes on facebook games.
I say almost identical, they were bought as identical laptops, I've altered mine, by adding an extra 4GB ram changing the HD, swapped dvd writer for Blu-ray writer, and switch the video card from an NVidia gt240m to a radeon mobility hd4670.

I can play the same games with no crashes
__________________
if there are errors in my messages, its because my brain is to far ahead of my hands
RichCreedy is offline   Reply With Quote
Old 14th Jan 2013, 19:52   #11
Mighty Yoshimi
Motormouth
 
Mighty Yoshimi's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Edinburgh
Posts: 761
Mighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpitMighty Yoshimi is almost as Godly as yodasarmpit
Is it an apple. J/K yeah sounds like RAM or browser. Chrome handles each tab as a different process so if it crashes every instance of chrome then it's ram if not it's the browser
__________________
CPU = i5 2500K, RAM = 16GB, GFX = EVGA 680 GTX 2Gb, Sound = Asus D2X Xonar, Cooling = H100
Mighty Yoshimi is offline   Reply With Quote
Old 15th Jan 2013, 00:31   #12
poollard
Minimodder
 
Join Date: Feb 2010
Location: chesterfield
Posts: 42
poollard has yet to learn the way of the Dremel
Ram should be fine got 8 gb in there and not the browser as she has tryed it with a few and still same problem
poollard is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:18.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.