bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > Technology > Hardware

Reply
 
Thread Tools
Old 25th Jan 2013, 06:25   #21
faugusztin
I *am* the guy with two left hands
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bratislava, Slovakia
Posts: 5,636
faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.faugusztin is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.
That still counts as not working. Borrow a SATA DVD drive a friend, try it with the same SATA port and cable, if it will work, it's your SATA DVD drive, if not then RMA the board. For example i had to RMA an EVGA board, which refused to boot with two SATA devices, but had no issues booting with just one SATA device.
__________________
Cerberus Core i7-2600K Asus P8Z77-I Deluxe GSkill RipjawsX 2x8GB DDR3-1600CL9 watercooled EVGA GTX670 Samsung 840 Pro 512GB+840 EVO 1TB Bitfenix Prodigy Seasonic X-460 Windows 8.1 Pro
Prometheus i5-3570K Asus P8Z77-V 4x8GB DDR3-1333 Prolimatech Mega Shadow Samsung 830 256GB+6xWD30EFRX+2xWD20EARS+6xWD20EARX Nanoxia DS1 Seasonic X-460 Gentoo
faugusztin is offline   Reply With Quote
Old 25th Jan 2013, 22:32   #22
sixfootsideburns
modeteer
 
Join Date: Feb 2009
Location: USA
Posts: 612
sixfootsideburns has yet to learn the way of the Dremelsixfootsideburns has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by faugusztin View Post
That still counts as not working. Borrow a SATA DVD drive a friend, try it with the same SATA port and cable, if it will work, it's your SATA DVD drive, if not then RMA the board. For example i had to RMA an EVGA board, which refused to boot with two SATA devices, but had no issues booting with just one SATA device.
Well I agree with you there I guess... something definitely isn't working properly. I was just hoping that I had a setting wrong and it wasn't a problem with the motherboard. If I have to RMA it then so be it.

Heres something else that is acting funny though... Today I plugged in an old drive to transfer some files that I need. Most of the drive I don't care about and it can be replaced over time. But some of my files are design work for various projects that I've been working on over the last two years and to loose them would be be very frustrating.

So I plugged in the drive (older 320gb Seagate drive) my computer, and once I got to windows I could open the drive just fine. Everything showed up normally, but when I went to transfer the files I needed it came up with an error that said "Device not connected." I figured maybe the drive had gotten corrupted or something when my old machine started crashing a lot so I ran chkdsk and everything turned up good. Zero bad sectors, no noticed corruption, everything seemed fine. At this point I had to go to work and didn't have time to trouble shoot anymore so I powered down, unplugged the old drive, rebooted, and was going to start some DLs so they could run while I was at work.

Heres where things started acting funny... when I started my downloads via utorrent, utorrent gave me the same error for the file, device not connected. BUT the strange thing is this is a brand new SSD that I have successfully installed SC2 on (and have played) about a week 4 days ago.

So now I don't know if the reason the drive isn't showing up in the BIOS is because the drive is bad? Or maybe its because of the port its in? But the really strange thing is both the drives show up fine in Windows, I can browse them both and the old drive checked out just fine using the chkdsk command.


Anyone have any thoughts? And sorry for the novel
sixfootsideburns is offline   Reply With Quote
Old 26th Jan 2013, 10:05   #23
jinq-sea
"Sammy Two Tongs"
Moderator
 
jinq-sea's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: London, UK
Posts: 3,712
jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.jinq-sea is definitely a rep cheat.
Sorry for my previous misunderstanding - sounds like there's something not right with the board, and I'd be tempted to RMA it!
__________________
"If tin whistles are made of tin, what are fog horns made of?"

DK1087 w/Browns - G80-3494 w/Clears
jinq-sea is offline   Reply With Quote
Old 28th Jan 2013, 08:37   #24
Xir
I Mod, Therefore I Own
 
Xir's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Saxony / Germany
Posts: 3,917
Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.
Ah, one of the more obscure hardwaretests i read found out that after using the built-in overclocking presets, even when setting to normal, the values for voltage wouldn't go down (though this was with BIOS 1.07 or so)
__________________
SN25P
A64 3700+ (San Diego)
2 GB DDR400 OCZ Platinum EL 2-3-2-5 1T
X1800XT 512mb Sapphire
200GB Samsung SP2004C 24" Asus something 1920x1080
Xir is offline   Reply With Quote
Old 28th Jan 2013, 15:06   #25
Da_Rude_Baboon
What the?
 
Da_Rude_Baboon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Aberdeen
Posts: 4,082
Da_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpitDa_Rude_Baboon is almost as Godly as yodasarmpit
I had some weird SATA problems with my Maximus V Gene, BSOD's from the disks and my Blu-Ray drive would randomly disconnect. I solved it with a BIOS update to the latest version and more importantly enable Hot Plug. I don't know why but from reading the ROG forums it seems to fix most drive related issues.
Da_Rude_Baboon is offline   Reply With Quote
Old 28th Jan 2013, 15:12   #26
Xunsu
Minimodder
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 47
Xunsu has yet to learn the way of the Dremel
Funny enough I had the same issue a few days ago

I have a SATA LG blu ray optical drive( in the 3Gbps) and a samsung F3 and my samsung 830 128 SSD...My samsung F3 blew up so I got a nice new 3TB seagate, so redone the cables to make sure they was right (both seagate and ssd in the 6Gbps Satas)..booted to my horror, the seagate was not seen in the BIOS ( but I heard it spin up) so I swapped the my SSD and the seagate over and it was fine

So maybe ( even through I do check my cables) they was not in well enough for it too work.
Xunsu is offline   Reply With Quote
Old 31st Jan 2013, 13:38   #27
sixfootsideburns
modeteer
 
Join Date: Feb 2009
Location: USA
Posts: 612
sixfootsideburns has yet to learn the way of the Dremelsixfootsideburns has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Da_Rude_Baboon View Post
I had some weird SATA problems with my Maximus V Gene, BSOD's from the disks and my Blu-Ray drive would randomly disconnect. I solved it with a BIOS update to the latest version and more importantly enable Hot Plug. I don't know why but from reading the ROG forums it seems to fix most drive related issues.
Interesting... I'm pretty sure my BIOS is updated to the most recent version but I'll have to double check when I get home from work. I keep Hot Plug turned off because I don't have any need for it. Once I get all this worked out I fully intend to only open my case to clean the filters. I went ahead and just filled out an RMA request anyways in the mean time...

Really getting frustrating though
sixfootsideburns is offline   Reply With Quote
Old 31st Jan 2013, 15:50   #28
Xir
I Mod, Therefore I Own
 
Xir's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Saxony / Germany
Posts: 3,917
Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.Xir is definitely a rep cheat.
Keep posting news!
__________________
SN25P
A64 3700+ (San Diego)
2 GB DDR400 OCZ Platinum EL 2-3-2-5 1T
X1800XT 512mb Sapphire
200GB Samsung SP2004C 24" Asus something 1920x1080
Xir is offline   Reply With Quote
Old 3rd Feb 2013, 05:52   #29
sixfootsideburns
modeteer
 
Join Date: Feb 2009
Location: USA
Posts: 612
sixfootsideburns has yet to learn the way of the Dremelsixfootsideburns has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Xir View Post
Keep posting news!
Well I received my RMA confirmation and I'll be sending it out sometime next week I hope. I'll keep you posted!
sixfootsideburns is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:01.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.