bit-tech.net

Old 6th Feb 2013, 00:39   #1
maestro0428
Master Modder
 
Join Date: Jun 2010
Location: USA
Posts: 381
maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.
Clock speed variations?

I recently overclocked my 3770k up a few more notches to 4.5ghz. I don't think I have seen this before, but I guess I never really checked. The cpu goes back to 3.5ghz on occasion, but then back to 4.5ghz. I though maybe it was throttling, but the highest temps I have read is 79C and since I got home, its been 69C. Everything seems to be working okay as it returned 42k ppd yesterday. Any ideas?
__________________
JAllen Labs GT1000- 3770K @ 4.5ghz, 32GB Dominators, ASUS 660GTX OC SLI, Samsung 840 Pro 256GB SSD, 4 drive RAID 0 and 3TB storage in a Silverstone Fortress GT03, Logitech G9X Gaming mouse on Razer eXact Mat, Custom built Fostex studio monitors, Yamaha amp, Nvidia Surround 3x23.5 AOC LED LCDs
maestro0428 is offline   Reply With Quote
Old 6th Feb 2013, 01:59   #2
StreetSam
Supermodder
 
StreetSam's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Essex
Posts: 250
StreetSam has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by maestro0428 View Post
I recently overclocked my 3770k up a few more notches to 4.5ghz. I don't think I have seen this before, but I guess I never really checked. The cpu goes back to 3.5ghz on occasion, but then back to 4.5ghz. I though maybe it was throttling, but the highest temps I have read is 79C and since I got home, its been 69C. Everything seems to be working okay as it returned 42k ppd yesterday. Any ideas?
I bet it is an Asus motherboard. You are only changing the max turbo freq. to 4.5GHz. It is behaving exactly as it should.
__________________
Folding stats
Current Folding@Home stats
StreetSam is offline   Reply With Quote
Old 6th Feb 2013, 14:11   #3
maestro0428
Master Modder
 
Join Date: Jun 2010
Location: USA
Posts: 381
maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.
Actually, its an ASRock Extreme 4M. I assume that is whats happening anyway. Am I right?
__________________
JAllen Labs GT1000- 3770K @ 4.5ghz, 32GB Dominators, ASUS 660GTX OC SLI, Samsung 840 Pro 256GB SSD, 4 drive RAID 0 and 3TB storage in a Silverstone Fortress GT03, Logitech G9X Gaming mouse on Razer eXact Mat, Custom built Fostex studio monitors, Yamaha amp, Nvidia Surround 3x23.5 AOC LED LCDs
maestro0428 is offline   Reply With Quote
Old 6th Feb 2013, 15:04   #4
aramil
Keeping it Kerbal.....
 
aramil's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Worcester, UK
Posts: 606
aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.aramil is definitely a rep cheat.
Which temp are you using?

Tcase or tjmax (per core temp)

Sent from my GT-I9100
__________________
System: Intel i5 3570K delidded CLU @ 4.6Ghz | Asus Stabertooth Z77 (2003) | Asus GTX560-TI Direct cuII | OCZ Agility 3 120Gb | Samsung 1Tb F2 | WD 500Gb | Corsair 750TX v2 | 8Gb (2x4) Corsair Vengence | Corsair K90 Keyboard | XSPC-Raystorm-750-RS2400 (2 X Akasa viper) | Casecom 5288 | Samsung LS24B300HL / LE46C750 | Windows 8.1 (update1) Pro 64bit | Audio: Linn Classik & Keilidh Speakers
aramil is offline   Reply With Quote
Old 6th Feb 2013, 15:35   #5
maestro0428
Master Modder
 
Join Date: Jun 2010
Location: USA
Posts: 381
maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.maestro0428 is a hoopy frood who really knows where their towel is.
I am measuring temps with Core Temp. That's an average of the cores temps.
__________________
JAllen Labs GT1000- 3770K @ 4.5ghz, 32GB Dominators, ASUS 660GTX OC SLI, Samsung 840 Pro 256GB SSD, 4 drive RAID 0 and 3TB storage in a Silverstone Fortress GT03, Logitech G9X Gaming mouse on Razer eXact Mat, Custom built Fostex studio monitors, Yamaha amp, Nvidia Surround 3x23.5 AOC LED LCDs
maestro0428 is offline   Reply With Quote
Old 6th Feb 2013, 19:01   #6
StreetSam
Supermodder
 
StreetSam's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Essex
Posts: 250
StreetSam has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by maestro0428 View Post
Actually, its an ASRock Extreme 4M. I assume that is whats happening anyway. Am I right?
Yes, ASRock must do it the same way as Asus
__________________
Folding stats
Current Folding@Home stats
StreetSam is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:29.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.