bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > Technology > Tech Support

Reply
 
Thread Tools
Old 10th Feb 2017, 15:25   #21
Drachnem
Supermodder
 
Drachnem's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: USA
Posts: 397
Drachnem has yet to learn the way of the Dremel
So as suggested been running with only the below hooked up and have not had any issues.
  • M.2 Installed to board
    M.2 Installed via PCIe
    1 1070
    all ram


This means the nvidia audio driver didn't cause it, nor is the ram, or the single gpu, or the m.2, or cpu.

going to keep adding a thing at a time.
__________________
[TheTower900][i7 5820K][MSI X99 SLI Plus][Cosair Vengeance 32gb][Evga 1070sc 2-way SLI][Samsung 950 Pro M.2 (512GB & 1TB)][3x 3TB HDD][Evga Supernova 1200 PSU][Nzxt Hue +][4x Samsung 950 Pro SSD 1TB][Oculus Rift + Touch][Acer 27 2k Predator & 34 Curved 4k Dell]
Drachnem is offline   Reply With Quote
Old 10th Feb 2017, 15:36   #22
Yadda
Vegan Sandwich
 
Yadda's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: UK
Posts: 3,141
Yadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming SaiyanYadda is a Super Spamming Saiyan
Quote:
Originally Posted by Drachnem View Post
So as suggested been running with only the below hooked up and have not had any issues.
  • M.2 Installed to board
    M.2 Installed via PCIe
    1 1070
    all ram


This means the nvidia audio driver didn't cause it, nor is the ram, or the single gpu, or the m.2, or cpu.

going to keep adding a thing at a time.
That's the way, good to see you're getting somewhere.
__________________
Lost a Duff, gained a Charlie.

i5 4690k @ 4.6GHz / ASRock Z97m OC Formula mATX / 2x8GB Crucial Tactical DDR3 @ 2200MHz C10 / EVGA GTX 780 @ 1200/6400MHz / BX100 250GB SSD / Seagate 2TB SSHD / Nepton 240m AIO / EVGA 600B PSU / Corsair Carbide Air 240 / Win10 Home / 1080p monitor / Logitech MOMO wheel
Yadda is online now   Reply With Quote
Old 18th Feb 2017, 19:08   #23
Drachnem
Supermodder
 
Drachnem's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: USA
Posts: 397
Drachnem has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Yadda View Post
That's the way, good to see you're getting somewhere.
Update:

I have narrowed it down to 3 possibilities
  1. PSU power consumption too much
    Video Drivers (Sli issue?) or maybe need high bandwidth bridge
    2nd Video Card

I installed the other card and will test it out solo and see where that goes...
__________________
[TheTower900][i7 5820K][MSI X99 SLI Plus][Cosair Vengeance 32gb][Evga 1070sc 2-way SLI][Samsung 950 Pro M.2 (512GB & 1TB)][3x 3TB HDD][Evga Supernova 1200 PSU][Nzxt Hue +][4x Samsung 950 Pro SSD 1TB][Oculus Rift + Touch][Acer 27 2k Predator & 34 Curved 4k Dell]
Drachnem is offline   Reply With Quote
Old 20th Feb 2017, 20:15   #24
Drachnem
Supermodder
 
Drachnem's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: USA
Posts: 397
Drachnem has yet to learn the way of the Dremel
Issue is not resolved

Bought a new power supply (1200 platinum) and still running into the same error...

I'm starting to think SLI is garbage.


I'm frustrated and out of ideas.

Anyone?
__________________
[TheTower900][i7 5820K][MSI X99 SLI Plus][Cosair Vengeance 32gb][Evga 1070sc 2-way SLI][Samsung 950 Pro M.2 (512GB & 1TB)][3x 3TB HDD][Evga Supernova 1200 PSU][Nzxt Hue +][4x Samsung 950 Pro SSD 1TB][Oculus Rift + Touch][Acer 27 2k Predator & 34 Curved 4k Dell]
Drachnem is offline   Reply With Quote
Old 20th Feb 2017, 21:26   #25
LennyRhys
Fan Fan
 
LennyRhys's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Dundee, Scotland
Posts: 5,425
LennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming Saiyan
I think you're on the money - the problem only presents after you connect the second video card.

Looks like it might be time to abandon SLI if you are certain both cards are in perfect working order?
__________________
i7 5820K | MSI X99A Gaming 7 | 32GB Ballistix Sport | EVGA GTX980Ti SC | Corsair RM550 | Dell U3014
LennyRhys is offline   Reply With Quote
Old 21st Feb 2017, 02:19   #26
Drachnem
Supermodder
 
Drachnem's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: USA
Posts: 397
Drachnem has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by LennyRhys View Post
I think you're on the money - the problem only presents after you connect the second video card.

Looks like it might be time to abandon SLI if you are certain both cards are in perfect working order?
After reading on some random forums some folks said uninstalling motherboard software may help, so I did that, guess i'll see what happens.
__________________
[TheTower900][i7 5820K][MSI X99 SLI Plus][Cosair Vengeance 32gb][Evga 1070sc 2-way SLI][Samsung 950 Pro M.2 (512GB & 1TB)][3x 3TB HDD][Evga Supernova 1200 PSU][Nzxt Hue +][4x Samsung 950 Pro SSD 1TB][Oculus Rift + Touch][Acer 27 2k Predator & 34 Curved 4k Dell]
Drachnem is offline   Reply With Quote
Old 22nd Feb 2017, 01:30   #27
Drachnem
Supermodder
 
Drachnem's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: USA
Posts: 397
Drachnem has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Drachnem View Post
After reading on some random forums some folks said uninstalling motherboard software may help, so I did that, guess i'll see what happens.
That didn't work either. I'm at a loss here. Any other ideas?
__________________
[TheTower900][i7 5820K][MSI X99 SLI Plus][Cosair Vengeance 32gb][Evga 1070sc 2-way SLI][Samsung 950 Pro M.2 (512GB & 1TB)][3x 3TB HDD][Evga Supernova 1200 PSU][Nzxt Hue +][4x Samsung 950 Pro SSD 1TB][Oculus Rift + Touch][Acer 27 2k Predator & 34 Curved 4k Dell]
Drachnem is offline   Reply With Quote
Old 24th Feb 2017, 04:20   #28
Drachnem
Supermodder
 
Drachnem's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: USA
Posts: 397
Drachnem has yet to learn the way of the Dremel
SLI bridge did not fix the issue either. Anyone have any other ideas?
__________________
[TheTower900][i7 5820K][MSI X99 SLI Plus][Cosair Vengeance 32gb][Evga 1070sc 2-way SLI][Samsung 950 Pro M.2 (512GB & 1TB)][3x 3TB HDD][Evga Supernova 1200 PSU][Nzxt Hue +][4x Samsung 950 Pro SSD 1TB][Oculus Rift + Touch][Acer 27 2k Predator & 34 Curved 4k Dell]
Drachnem is offline   Reply With Quote
Old 24th Feb 2017, 04:55   #29
GeorgeK
Oooh purple
Moderator
 
GeorgeK's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Ashford, Kent
Posts: 7,451
GeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming SaiyanGeorgeK is a Super Spamming Saiyan
Probably a silly question but do you have sli enabled in nvidia control panel?
GeorgeK is offline   Reply With Quote
Old 24th Feb 2017, 05:03   #30
Drachnem
Supermodder
 
Drachnem's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: USA
Posts: 397
Drachnem has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by GeorgeK View Post
Probably a silly question but do you have sli enabled in nvidia control panel?
Yes.
__________________
[TheTower900][i7 5820K][MSI X99 SLI Plus][Cosair Vengeance 32gb][Evga 1070sc 2-way SLI][Samsung 950 Pro M.2 (512GB & 1TB)][3x 3TB HDD][Evga Supernova 1200 PSU][Nzxt Hue +][4x Samsung 950 Pro SSD 1TB][Oculus Rift + Touch][Acer 27 2k Predator & 34 Curved 4k Dell]
Drachnem is offline   Reply With Quote
Old 24th Feb 2017, 09:03   #31
LennyRhys
Fan Fan
 
LennyRhys's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Dundee, Scotland
Posts: 5,425
LennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming Saiyan
I keep getting the feeling that you're fighting a losing battle dude. It's possible that the motherboard is at fault and can't run SLI, but to diagnose that you'd have to get another board which is a bit extreme.
__________________
i7 5820K | MSI X99A Gaming 7 | 32GB Ballistix Sport | EVGA GTX980Ti SC | Corsair RM550 | Dell U3014
LennyRhys is offline   Reply With Quote
Old 8th Mar 2017, 03:29   #32
Drachnem
Supermodder
 
Drachnem's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: USA
Posts: 397
Drachnem has yet to learn the way of the Dremel
100% faulty motherboard.

Got a new one (same one) and it worked like a charm.

Thanks everyone for the help!
__________________
[TheTower900][i7 5820K][MSI X99 SLI Plus][Cosair Vengeance 32gb][Evga 1070sc 2-way SLI][Samsung 950 Pro M.2 (512GB & 1TB)][3x 3TB HDD][Evga Supernova 1200 PSU][Nzxt Hue +][4x Samsung 950 Pro SSD 1TB][Oculus Rift + Touch][Acer 27 2k Predator & 34 Curved 4k Dell]
Drachnem is offline   Reply With Quote
Old 8th Mar 2017, 09:49   #33
LennyRhys
Fan Fan
 
LennyRhys's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Dundee, Scotland
Posts: 5,425
LennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming SaiyanLennyRhys is a Super Spamming Saiyan
Awesome news - what a pain in the butt it was to get it sorted, but you came out on top.
__________________
i7 5820K | MSI X99A Gaming 7 | 32GB Ballistix Sport | EVGA GTX980Ti SC | Corsair RM550 | Dell U3014
LennyRhys is offline   Reply With Quote
Old 8th Mar 2017, 17:01   #34
killingit
Minimodder
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 35
killingit has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Drachnem View Post
100% faulty motherboard.

Got a new one (same one) and it worked like a charm.

Thanks everyone for the help!
I was about to tell you to reinstall the Nvidia Driver. But, it is nice to know that you've resolved the issue mate.
killingit is offline   Reply With Quote
Old 1st Apr 2017, 03:09   #35
Drachnem
Supermodder
 
Drachnem's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: USA
Posts: 397
Drachnem has yet to learn the way of the Dremel
Yes, thanks again for all the help.

Now on to the next thing...getting watercooling help
__________________
[TheTower900][i7 5820K][MSI X99 SLI Plus][Cosair Vengeance 32gb][Evga 1070sc 2-way SLI][Samsung 950 Pro M.2 (512GB & 1TB)][3x 3TB HDD][Evga Supernova 1200 PSU][Nzxt Hue +][4x Samsung 950 Pro SSD 1TB][Oculus Rift + Touch][Acer 27 2k Predator & 34 Curved 4k Dell]
Drachnem is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 20:37.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.