bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > Modding > Modding

Reply
 
Thread Tools View Mode
Old 23rd Feb 2017, 15:47   #1
Iain Stott
Modder
 
Iain Stott's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: U.K.
Posts: 58
Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.
2 PC's one PSU

I am looking at building a new cabinet for my hardware as I would like to add a firewall and new switch to try and future proof a little. I have one old i7 920 running off a 600w PSU, and I am looking at digging out my even older Q6600 for the firewall.

The i7 and mobo came out of an Alienware Area 51 ALX that also had either a 1.2Kw or 1.5Kw PSU..
Would it be feasible to run the two systems of the one PSU if I branched off the 24pin and 8pin. Then if so, if I were to mod the PSU to be on all the time it has power by joining PWR_ON wire to GND, will I be able to power down each PC independently??

Both machines would run headless so no power required for GPU, but will have about 10 HDDs and 1 DVD drive between them.

Cheers Iain
Iain Stott is offline   Reply With Quote
Old 25th Feb 2017, 16:02   #2
Iain Stott
Modder
 
Iain Stott's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: U.K.
Posts: 58
Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.
Ok, so I've had a look around and seems like it can be done, now I've looked at my psu to see what power it outputs and on the 12v it says 12v(A-G) = 11.5a, will that be total across all rails or per rail???

Thanks In Advance
Iain
Iain Stott is offline   Reply With Quote
Old 25th Feb 2017, 16:13   #3
TheMadDutchDude
Mod Master
 
TheMadDutchDude's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Broadview Hts, OH, USA
Posts: 2,760
TheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming SaiyanTheMadDutchDude is a Super Spamming Saiyan
That's per rail, and 11.5A is very weak.

I wouldn't have thought you could turn off a PC without turning the PSU off...

You can indeed split them, but they will both always be on or both be off.
__________________
Gamer: ASUS X99-Deluxe/U3.1 | Intel Core i7-5820K @ 4 GHz | Custom CPU Water Cooling | Corsair Vengeance LPX 2x8GB | 2x ASUS STRIX RX480 8GB | Samsung SM951 256GB NVMe + 2x Samsung 850 EVO 250GB in RAID0 | EVGA SuperNOVA G3 1kW | Phanteks Enthoo Evolv Tempered Glass | Win 10 Home | CM Masterkeys Pro L | Logitech G502 | Logitech G920
Ultrabook: ASUS ZenBook UX305F
TheMadDutchDude is offline   Reply With Quote
Old 25th Feb 2017, 16:49   #4
Iain Stott
Modder
 
Iain Stott's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: U.K.
Posts: 58
Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.
Quote:
Originally Posted by TheMadDutchDude View Post
That's per rail, and 11.5A is very weak.
That's what I thought, but it ran the i7 system when I first got it with dual GPUs and stuffed full of HDDs, so thought that if I distribute the hardware across the rails then I would be fine, 8 rails is over 90A.

Cheers
Iain
Iain Stott is offline   Reply With Quote
Old 25th Feb 2017, 19:24   #5
Anfield
Mod Master
 
Anfield's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,051
Anfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming SaiyanAnfield is a Super Spamming Saiyan
Just FYI, Phanteks makes an adapter to run two systems from one PSU:

http://www.phanteks.com/PH-PWSPR.html
__________________
R7 1800X, ASRock X370 Taichi, 2x8GB Corsair Vengeance 3000 DDR4, Reference GTX 980Ti, 512GB Samsung 950 Pro, 4TB WD Black, EVGA T2 1KW, Lian Li PC-O9WX, EK Supremacy Evo, EK-XRES 140 DDC 3.2, EK-CoolStream PE 360, Ducky Shine 6 (Brown Switches), Logitech G402, AOC U3477PQU (34" 21:9 ftw)
Anfield is offline   Reply With Quote
Old 25th Feb 2017, 21:15   #6
Iain Stott
Modder
 
Iain Stott's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: U.K.
Posts: 58
Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.Iain Stott is definitely a rep cheat.
Quote:
Originally Posted by Anfield View Post
Just FYI, Phanteks makes an adapter to run two systems from one PSU:
Cheers bud, I have come across that on my travels, not found one in stock anywhere I've looked, but not looked that hard for it to be honest. Plus I'm toying with the idea of a 3rd motherboard when I've found out the draw for each to see if the 12v rails will support it
Iain Stott is offline   Reply With Quote
Old 26th Mar 2017, 16:38   #7
FatalSyntaxError
Minimodder
 
FatalSyntaxError's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Birmingham
Posts: 32
FatalSyntaxError has yet to learn the way of the Dremel
Hey Iain,

Just did a quick check for the Phanteks power splitter and Overclockers UK have it in stock as I wrote this message. Here's the direct link for convenience! Phanteks Power splitter

Link should take you to the power splitter, which is to be confused with the phanteks power combiner. (looks that same but takes two PSU's and combines them into one output for a single motherboard)

Last edited by FatalSyntaxError; 26th Mar 2017 at 16:41. Reason: Clarification
FatalSyntaxError is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
View Mode

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:10.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.