bit-tech.net

Old 25th Aug 2015, 19:46   #1
Kehoe
Multimodder
 
Kehoe's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Nottingham
Posts: 202
Kehoe has yet to learn the way of the Dremel
Connections Advice (kinda urgent)

Hi guys, just ordered a ZOTAC GeForce GTX 980 Ti ArcticStorm, After reading online apparently you cannot swap the barbs over :-/ as they are not standard g1/4 threads Ok no biggie it says under the spec it uses 3/8, i currently run my rig with 3/8"ID - 1/2"OD Primochill hose, but when i've looked online there is also 3/8"ID-5/8"OD Hoses, the card just says Supported Tube Size 3/8 inch. Will my existing tubing work, as if so i can just clamp it on.

Looking at the card i think its going to be 3/8"-5/8"

Really hoping someone can help >_< so if i cannot use this card i can cancel it and save posting it back
Kehoe is offline   Reply With Quote
Old 25th Aug 2015, 21:18   #2
Big Elf
“not another f—-ing elf”
 
Big Elf's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: South East
Posts: 3,026
Big Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming Saiyan
The review here says you can replace the barbs so you should be able to use fittings of your choice. I think you might be confusing the port size with the barb size.
__________________
Case Labs TH10│Asus Rampage III Extreme│Core i7 990X│24GB Corsair Dominator GT│GTX Titan SLI│Samsung 850 EVO 256GB│Crucial M4│2TB Samsung Momentus x 2│SeaSonic P1000W│EK Supremacy│EK FC-RE3│EK-FC Titan SE x 2│EK-RAM Dominator│Black Ice SR-1 480 x 3│Swiftech 35X2
Big Elf is offline   Reply With Quote
Old 25th Aug 2015, 21:30   #3
Kehoe
Multimodder
 
Kehoe's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Nottingham
Posts: 202
Kehoe has yet to learn the way of the Dremel
the review here, and info i found here say you cannot swap the barbs, but the website just says they take 3/8 tubing.
Kehoe is offline   Reply With Quote
Old 25th Aug 2015, 21:32   #4
Big Elf
“not another f—-ing elf”
 
Big Elf's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: South East
Posts: 3,026
Big Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming Saiyan
You're right it looks like they use non standard threads. Zotac are idiots.
__________________
Case Labs TH10│Asus Rampage III Extreme│Core i7 990X│24GB Corsair Dominator GT│GTX Titan SLI│Samsung 850 EVO 256GB│Crucial M4│2TB Samsung Momentus x 2│SeaSonic P1000W│EK Supremacy│EK FC-RE3│EK-FC Titan SE x 2│EK-RAM Dominator│Black Ice SR-1 480 x 3│Swiftech 35X2

Last edited by Big Elf; 25th Aug 2015 at 21:39.
Big Elf is offline   Reply With Quote
Old 25th Aug 2015, 21:39   #5
Kehoe
Multimodder
 
Kehoe's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Nottingham
Posts: 202
Kehoe has yet to learn the way of the Dremel
the barb connection isnt g1/4 its m18 apparently, thats according to the 2nd link, i don't mind if i cant swap the barbs im trying to find out if something that takes 3/8's, is that the same regardless of the OD. If it says ID3/8s
Kehoe is offline   Reply With Quote
Old 25th Aug 2015, 21:55   #6
Big Elf
“not another f—-ing elf”
 
Big Elf's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: South East
Posts: 3,026
Big Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming SaiyanBig Elf is a Super Spamming Saiyan
Yes, if the ID is 3/8" then because they're barbs you can use tubing with any 3/8"ID, 1/2"OD or 3/8"ID, 5/8"OD. Bear in mind if you did plan to SLI a pair in future it would be difficult to connect 2 cards and you wouldn't be able to use hardline tubing.
__________________
Case Labs TH10│Asus Rampage III Extreme│Core i7 990X│24GB Corsair Dominator GT│GTX Titan SLI│Samsung 850 EVO 256GB│Crucial M4│2TB Samsung Momentus x 2│SeaSonic P1000W│EK Supremacy│EK FC-RE3│EK-FC Titan SE x 2│EK-RAM Dominator│Black Ice SR-1 480 x 3│Swiftech 35X2
Big Elf is offline   Reply With Quote
Old 25th Aug 2015, 21:57   #7
Kehoe
Multimodder
 
Kehoe's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Nottingham
Posts: 202
Kehoe has yet to learn the way of the Dremel
thanks, i dont plan to sli, 1 card will do everything i'll ever want it to.

fingers crossed it all goes smooth. i'll still try one of my barbs i have but i've got backups now at least

thanks ^_^
Kehoe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:25.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.