bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > Technology > Tech Support

Reply
 
Thread Tools
Old 20th Apr 2006, 18:51   #1
gEnEsis_AiX
Minimodder
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bergen, Norway
Posts: 27
gEnEsis_AiX has yet to learn the way of the Dremel
"jump" start computer, without power switch

i just put togheter my computer, far away from my case, and i got no power on button. is there a way, to "jump"start the mainboard?
gEnEsis_AiX is offline   Reply With Quote
Old 20th Apr 2006, 19:21   #2
ElThomsono
Mod Master
 
ElThomsono's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dorset
Posts: 2,263
ElThomsono has yet to learn the way of the Dremel
Find the pins on the motherboard that the power switch connects to, and connect them. I like to use the tip of a knife, but a jumper or a screwdriver'll also work quite well.

They'll probably be labelled "pwr sw", but check your manual
__________________
If it's broken, I can fix it. But that's ******.
ElThomsono is offline   Reply With Quote
Old 20th Apr 2006, 19:25   #3
gEnEsis_AiX
Minimodder
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bergen, Norway
Posts: 27
gEnEsis_AiX has yet to learn the way of the Dremel
yes, i hoped that it was that way, the same as jumpstarting a psu. but its the pwr and ground?
gEnEsis_AiX is offline   Reply With Quote
Old 20th Apr 2006, 19:28   #4
gEnEsis_AiX
Minimodder
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bergen, Norway
Posts: 27
gEnEsis_AiX has yet to learn the way of the Dremel
is there a lot of voltage/amps on the pins?
gEnEsis_AiX is offline   Reply With Quote
Old 20th Apr 2006, 19:30   #5
gEnEsis_AiX
Minimodder
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bergen, Norway
Posts: 27
gEnEsis_AiX has yet to learn the way of the Dremel
jumpstarted
gEnEsis_AiX is offline   Reply With Quote
Old 20th Apr 2006, 20:01   #6
LogicalJester
Multimodder
 
Join Date: Dec 2005
Location: Sheffield
Posts: 91
LogicalJester has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by gEnEsis_AiX
is there a lot of voltage/amps on the pins?
About 640,000,000 volts and 2 amps, so get a very long stick and stand well back...
LogicalJester is offline   Reply With Quote
Old 20th Apr 2006, 22:45   #7
McKaamos
Multimodder
 
McKaamos's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Zwolle, The Netherlands
Posts: 169
McKaamos has yet to learn the way of the Dremel
at most 5 volts at 0.something miliamps.
safe to start with a piece of metal, but i'd reccomend a philips screwdriver for it.
McKaamos is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2006, 13:39   #8
chemo
True Jungle Brother
 
chemo's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,400
chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.
sorry to revive an old thread but is this possible without doing any damage to the motherboard? or is there a risk of sparks flying and it going into melt down?
chemo is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2006, 13:41   #9
fev
Industry Fallout
 
fev's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Games Playing/Buying/ Office
Posts: 3,273
fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!
doesn't do it any harm at all, the way i boot my RM server box is the two wires that should be on the power button, just spark them

disconnected the button so mother couldn't poke it
__________________
I know what I'm doing, do you?
Follow me on Twitter..go on
fev is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2006, 13:53   #10
chemo
True Jungle Brother
 
chemo's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,400
chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.
eww, dont like the sounds of sparks ill try to find a switch from a case somewhere
chemo is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2006, 13:55   #11
fev
Industry Fallout
 
fev's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Games Playing/Buying/ Office
Posts: 3,273
fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!fev - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!
it's not an actual spark, it's a term of phrase.... used totally wrong in this situation i guess haha
__________________
I know what I'm doing, do you?
Follow me on Twitter..go on
fev is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2006, 14:07   #12
chemo
True Jungle Brother
 
chemo's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,400
chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.
oh right, so its pretty safe to do it then
chemo is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2006, 15:56   #13
hitman012
Super Moderator
Moderator
 
Join Date: May 2005
Location: London, UK
Posts: 4,877
hitman012 has yet to learn the way of the Dremelhitman012 has yet to learn the way of the Dremelhitman012 has yet to learn the way of the Dremel
It'll work fine as long as you short the correct pins. The currents and voltages involved are just signal-level (in the tens of milliamps), so it won't be an issue.
__________________
"Nothing is more practical than a good theory"
- Kurt Lewin
hitman012 is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2006, 16:34   #14
chemo
True Jungle Brother
 
chemo's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,400
chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.chemo is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.
ahh ok then, cheers guys
chemo is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2006, 00:24   #15
speedfreek
Ultramodder
 
speedfreek's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: SE Wisconsin (us)
Posts: 1,453
speedfreek has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by hitman012
It'll work fine as long as you short the correct pins. The currents and voltages involved are just signal-level (in the tens of milliamps), so it won't be an issue.
Probably less than 10 mA. I use a phillips most of the time if Im testing.
__________________
Q6600 | HD5870xxxUBERversion | 6gb of RAM | Several TBs of hdd
now my server|Athlon 64 3700(2.64ghz)|7800gs|2gb XMS 2-3-3-6|2tb+ total HD space... In raid|I have a problem.
Laptop: HP EliteBook, its fast!
speedfreek is offline   Reply With Quote
Old 30th Oct 2008, 12:53   #16
speedy187
What's a Dremel?
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
speedy187 has yet to learn the way of the Dremel
HI,

nEED a bit of help here, iv connected/short the correct pins and my pc starts and then turns off after 4-7 sec ........any 1 have any ideas y this happens??????

any help will be great
speedy187 is offline   Reply With Quote
Old 30th Oct 2008, 13:01   #17
ElThomsono
Mod Master
 
ElThomsono's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dorset
Posts: 2,263
ElThomsono has yet to learn the way of the Dremel
Don't keep them connected, the power switch just connects them for a quarter of a second.

Touch them, it'll start up, and then immediately disconnect them
ElThomsono is offline   Reply With Quote
Old 30th Oct 2008, 13:17   #18
speedy187
What's a Dremel?
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
speedy187 has yet to learn the way of the Dremel
thanks for the reply, yep thats wat iv been doing and still it turns off after 4-6 secs any ideas wat could be causing this
speedy187 is offline   Reply With Quote
Old 30th Oct 2008, 13:30   #19
chrisb2e9
Dont do that...
 
chrisb2e9's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Alberta, Canada
Posts: 3,971
chrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysischrisb2e9 can run Crysis
could be lots of things. First off, welcome to the forums, second, good job at using the search function!

There could be lots of reasons, lets start at the beginning though. What do you have for a system, list all the hardware thats in it.

Once you list that, why are you trying to start it this way?
Is this a brand new build? old one that isn't working anymore? etc.
chrisb2e9 is offline   Reply With Quote
Old 30th Oct 2008, 14:13   #20
speedy187
What's a Dremel?
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
speedy187 has yet to learn the way of the Dremel
its my old pc thats was working fine till the wires(led lights, power button, restart buttton etc) from the case got cut due to a mistake from me thinking it was only the wires for blue led lights and clock on the out side of the case on a open and close panel but now i dont have a power button to start my computer so i use a scewdriver to start it with the power pins which seemed to work till after 4-6 it turns off ....................my computer is intel 3.60 process.....2 gig of ddr ram...intel motherboard.....dvdrw....floppy.....etc

The wires i cut where connected to a panel that opens (wen opend you see the dvdrw) and closes which broke off and was hanging for a year by the wires, so i had enough with the panel hanging down so i cut away the wiress which seem to be only the wires for the led lights and clock on the panel....how wrong was i....the wires run buck inside to the power and restart button....so now no power button

how dumb i am.....
speedy187 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:37.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.