bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > bit-tech.net > Article Discussion

Reply
 
Thread Tools
Old 24th Jul 2006, 16:52   #1
Tim S
I Mod, Therefore I Own
 
Tim S's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: London
Posts: 18,878
Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.
Crysis minimum specs released

http://www.bit-tech.net/news/2006/07...pecs_released/
__________________
My words don't necessarily reflect those of my employer.
Tim S is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 16:55   #2
ChromeX
I *am* a Dremel
 
ChromeX's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,604
ChromeX has yet to learn the way of the DremelChromeX has yet to learn the way of the DremelChromeX has yet to learn the way of the DremelChromeX has yet to learn the way of the DremelChromeX has yet to learn the way of the DremelChromeX has yet to learn the way of the Dremel
Wow pretty hardcore, I just make the minimum requirements. Lets face it when a manufacturer tells you the minimum they really do mean the MINIMUM! Time for an upgrade I think!

Last edited by ChromeX; 26th Jul 2006 at 00:32.
ChromeX is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 16:56   #3
The_Pope
Geoff Richards
Moderator
 
The_Pope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: London, UK
Posts: 2,383
The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.The_Pope is definitely a rep cheat.
Considering the game is 6+ months away, plenty of time for prices to tumble
The_Pope is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 17:04   #4
saeghwin
Multimodder
 
Join Date: Mar 2006
Location: US
Posts: 87
saeghwin has yet to learn the way of the Dremel
I'm below the recommended specs in a couple of areas. Not by much though (7800 GT, 1GB RAM, A64 3700+). I'll probably upgrade in a couple of months.
saeghwin is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 17:04   #5
fargo
Multimodder
 
fargo's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: new york,usa
Posts: 178
fargo has yet to learn the way of the Dremel
with my p4 3ghz 2gigs of ram and my 850xt I think I will be quite
comfortable but for the follow up to crysis I'm sure to need an over
haul! can't wait!!!
fargo is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 17:28   #6
Darkedge
Supermodder
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 363
Darkedge has yet to learn the way of the Dremel
got minimum.. ouch.. This game will rock though
Darkedge is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 17:31   #7
mattthegamer463
Mod Master
 
mattthegamer463's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Canada
Posts: 2,804
mattthegamer463 has yet to learn the way of the Dremel
For the first time ever my PC has been beaten by the minimum requirements. Like, FEAR came close, but this has butchered my PC. Mine would crash during the installer if I tried to play this game. Good thing I'm doing a full overhaul in January, then I can play!
__________________
Latest Work: Boombox Build
Project PCB- Complete Digital Picture Frame 2.0- Complete
RumbleMouse - Complete Latest Project: TestPC- Complete
Lian-Li PC7: C2D E6600, XFX 8800GTS 640MB, Corsair 2GB PC6400, 320GB Seagate Barracuda, EVGA 680i SLi, OCZ 850W
mattthegamer463 is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 17:34   #8
aggies11
Multimodder
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 180
aggies11 has yet to learn the way of the Dremel
I don't think we can call this quite "official" as of yet. From what I've heard, Crysis-Online is a Crytek Endorsed Fansite. And the post was a "educated guess" from an admin on that site. Ie. Not from a Crysis developer.

Looks like the website is down due to traffic, which would go in line with the idea that it's a fansite.

Doesn't mean the specs aren't accurate though. Only time will tell

Aggies
aggies11 is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 17:45   #9
Cheap Mod Wannabe
Ultramodder
 
Cheap Mod Wannabe's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Glen Cove, NY
Posts: 1,471
Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!Cheap Mod Wannabe - it's over 9000!!!!!!!!1!1!1!!!
Wow is this the first game that recommends Dual core? This should be optimized hard core for multi threading.
Cheap Mod Wannabe is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 17:53   #10
BoomAM
Multimodder
 
Join Date: Nov 2003
Location: UK
Posts: 133
BoomAM has yet to learn the way of the Dremel
I'd imagine that the second core would be used for the physics processing, for the fancy effects seen in the videos.

Apart from my video card, my PC is just over the recommended spec. However, i'd imagine that 2Gb ram/X2 3800/whatever the top gfx card is at the time will play it fine & dandy.
__________________
http://www.anandtech.com/myanandtech.html?member=76821
"I am standing in the sky on the roof of a glass and steel office tower in Rotterdam. There are twenty-one floors of air between me and the concrete pavement below. I am about to do what i do best. I am about to jump." - Jackie Chan
BoomAM is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 18:16   #11
K.I.T.T.
Hasselhoff™ Inside
 
K.I.T.T.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Bristol, England
Posts: 614
K.I.T.T. has yet to learn the way of the Dremel
wow, its kinda depressing when the minimum requirments for a game reads like the spec for your best rig (sig rig in my case).
__________________
Founder of the RSPCM (see here)
_____________________________________________
Q6600 (G0) @ 3.40Ghz | 8GB G.Skill (5-5-5-15 2T) @ 533Mhz | Radeon HD 4870 512MB GDDR5 | DFI Lanparty UT X48-T2R | Galaxy DXX 1000W | 640GB WD Caviar Blue| 1TB Samsung F1 | x2 2TB Samsung F3 | 250GB Deskstar
K.I.T.T. is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 18:24   #12
PA!N
Hypermodder
 
PA!N's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Germany
Posts: 697
PA!N has yet to learn the way of the Dremel
Recommended Specs:

* CPU: Dual-core processor (Athlon X2/Pentium D/Core 2 Duo); NO
* GPU: NVIDIA GeForce 7800 GTX / ATI Radeon X1800XT (SM3.0) or
directX10 equivalent; NO
* RAM: 1.5GB; YES
* HDD: 6GB; YES
* Internet: 512k+ (128k+ upstream); YES
* Optical Drive: DVD; SURE
* Software: DirectX 10 with Windows Vista MAYBE

Sadly my rig doesn't quit match the high specs...BUT I think I might have upgradind to Conroe by releas (If I dont get a macbook)
This game will be a killer
PA!N is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 18:34   #13
Kasrkin Guard
Multimodder
 
Join Date: Mar 2005
Location: US
Posts: 73
Kasrkin Guard has yet to learn the way of the Dremel
Anyone notice the site that is linked is down???
__________________
AMD Sempron 64 3400+ | Asus K8N-E | PDP 1GB PC3200 Memory | ATi Radeon 9700 Pro | SB Audigy 2 Value
Seagate 250GB HD 7200.10
Lite On 16x DVD Burner | Antec 430 Watt PSU | Lian Li PC-7 A Plus case
Kasrkin Guard is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 19:27   #14
wharrad
Hypermodder
 
wharrad's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Burford, Oxfordshire
Posts: 867
wharrad has yet to learn the way of the Dremel
Hoping it'll work on the slight overclocked 2.13Ghz Pentium M I'm using for a media/gaming machine... The rest of the specs are alright - although the 7900 GPU is close.

Got to think though in a living room gaming environment, the screen is only 1280x768 (or 1280x800, I forget)... So it's not to harsh on the GPU anyway.
__________________
Jimmy Carr - "It's easier to get forgiveness than permission"
wharrad is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 19:30   #15
DougEdey
I pwn all your storage
 
DougEdey's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southampton
Posts: 13,933
DougEdey has yet to learn the way of the DremelDougEdey has yet to learn the way of the DremelDougEdey has yet to learn the way of the DremelDougEdey has yet to learn the way of the Dremel
I want to know WHEN DX10 cards are out and WHICH cards they are!
__________________
Burnout: Paradise Stats!XBL: DougEdey Bindi
PSN ID: DougEdey
Twitter

DougEdey is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 19:55   #16
Fr4nk
Tyrannosaurus Alan !
 
Join Date: Mar 2005
Location: Uk, Essex
Posts: 2,367
Fr4nk has yet to learn the way of the Dremel
* CPU: Dual-core processor (Athlon X2/Pentium D/Core 2 Duo); Kerching
* GPU: NVIDIA GeForce 7800 GTX / ATI Radeon X1800XT (SM3.0) or
directX10 equivalent; Kerching
* RAM: 1.5GB; Soon to be 2gb for me
* HDD: 6GB; Yesh
* Internet: 512k+ (128k+ upstream); Yesh, suck on 10mbit/384kkbit
* Optical Drive: DVD; Well duh
* Software: DirectX 10 with Windows Vista Probably

On the borderline for reccomended, so I'm reasonably happy
__________________
{Macbook Pro + Dell 2407 WFP - Canon 3000V + Canon 350D + BG-E3 + Sigma 10-20mm + 50mm f1.8 + kit 28-90mm EF - Rolleiflex 2.8 TLR}
*Flickr ~Flickriver ^ My Behance Art Folio
Fr4nk is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 20:16   #17
zr_ox
Whooolapoook
 
zr_ox's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Stalking Orco
Posts: 1,143
zr_ox has yet to learn the way of the Dremel
Recommended 1.5 and the rest of the spec's

I just cant do it captain I dont have the power!

Well maybe its time to get 4GB of these badboys for my next rig.
__________________
0ptimizm
:PC under review
zr_ox is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 20:36   #18
ou7blaze
sensational.
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,653
ou7blaze has yet to learn the way of the Dremel
Athlon XP 2500+ @ 2ghz
ASUS A7n8x deluxe
Radeon 9800 Pro
2x 256mb DDR RAM
Can you feel the power of my rig???

No, not really, I can JUST about play Battlefield on LOWEST settings, overclocked, *sigh*.
ou7blaze is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 21:52   #19
DeX
Mube Codder
 
DeX's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: London, UK
Posts: 4,147
DeX has yet to learn the way of the Dremel
No, the specs don't suprise me at all. In fact I don't even bother looking at today's bleeding edge games as their specs have always been miles above the level of my 4.5 year old AthlonXP 1900 and GF4. Still can't wait for the game to arrive though!
DeX is offline   Reply With Quote
Old 24th Jul 2006, 22:02   #20
Tim S
I Mod, Therefore I Own
 
Tim S's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: London
Posts: 18,878
Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.Tim S is definitely a rep cheat.
Quote:
Originally Posted by Cheap Mod Wannabe
Wow is this the first game that recommends Dual core? This should be optimized hard core for multi threading.
The physics engine is done using one of the two CPU cores, I'd reckon
__________________
My words don't necessarily reflect those of my employer.
Tim S is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:22.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.