bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > bit-tech.net > Article Discussion

Reply
 
Thread Tools
Old 22nd Aug 2007, 11:45   #1
CardJoe
Freelance Journalist
bit-tech Staff
 
CardJoe's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 11,339
CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.CardJoe is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.
Ken Levine responds to BioShock widescreen issue

http://www.bit-tech.net/news/2007/08...screen_issue/1

BioShock widescreen cropping got you down? Well then here, help yourself to the Levine-Apology Plasmid!

__________________
----------------

I was Bit-tech's Games Editor. Now I'm freelance. Find me at:

www.joemartinwords.com

@joethreepwood on Twitter
CardJoe is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 11:48   #2
Bauul
Sir Bongaminge
 
Bauul's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Godalming, near Guildford
Posts: 2,173
Bauul can run CrysisBauul can run CrysisBauul can run CrysisBauul can run CrysisBauul can run CrysisBauul can run CrysisBauul can run CrysisBauul can run CrysisBauul can run CrysisBauul can run CrysisBauul can run Crysis
I bet you it gets fixed in the first patch.
__________________
Intel Core i5-2500K | 8Gb Corsair Vengeance DDR3 1,600 Mhz
Gigabyte Geforce 460 GTX OC 1Gb | 1Tb + 1.5Tb Samsung Spinpoint F3 | Asrock Z68 Extreme4
Ibanez RG 470 Japanese Edition | 1991 Japanese Lo-TRS Tremolo | V7 S1 Custom V8 HSH Pickups
Bauul is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 11:51   #3
Phil Rhodes
Hypernobber
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,227
Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.Phil Rhodes is a hoopy frood who really knows where their towel is.
Well that's astonishingly easy to fix anyway, isn't it? Just wind up the FoV angle. Probably a one-line code change.

Phil
Phil Rhodes is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 12:07   #4
Jamie
ex-Bit-Tech code junkie
 
Jamie's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Oxford, UK
Posts: 8,179
Jamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the Dremel
Nice to see a response, hopefully he will announce that they will not be changing anything.
__________________
Jamie is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 12:15   #5
Ramble
Ginger Nut
 
Ramble's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Helsinki, Finland
Posts: 5,403
Ramble has yet to learn the way of the DremelRamble has yet to learn the way of the Dremel
And I thought avatars were only meant to reach 85x85. For shame.

Hopefully they'll fix the bug.
__________________
Kirk, Spock, McCoy, and Ensign Ricky are beaming down to the planet. Guess who's not coming back.
Ramble is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 12:17   #6
K
528491
 
K's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: West Midlands
Posts: 5,700
K has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Jamie View Post
Nice to see a response, hopefully he will announce that they will not be changing anything.
That's a pretty negative reaction. It contradicts what the developers originally said about widescreen too.

A good fix would be the option to play in either FOV in widescreen, HOR+ or VERT-, it's a ridiculously simple fix either way.
__________________
⌥⌘⎋
K is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 12:24   #7
Jamie
ex-Bit-Tech code junkie
 
Jamie's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Oxford, UK
Posts: 8,179
Jamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the Dremel
Don't get me wrong, I'm all for getting more FOV in the game but games don't make themselves and at some point there was a decision to extend vertically onto 4:3 and not to give widescreen more FOV than standard format.
__________________
Jamie is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 12:29   #8
K
528491
 
K's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: West Midlands
Posts: 5,700
K has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the DremelK has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Jamie View Post
Don't get me wrong, I'm all for getting more FOV in the game but games don't make themselves and at some point there was a decision to extend vertically onto 4:3 and not to give widescreen more FOV than standard format.
Before or after they confirmed the complete opposite?
__________________
⌥⌘⎋
K is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 12:38   #9
BioSniper
I Mod, Therefore I Own
 
BioSniper's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Somewhere in the south
Posts: 3,815
BioSniper has yet to learn the way of the DremelBioSniper has yet to learn the way of the DremelBioSniper has yet to learn the way of the DremelBioSniper has yet to learn the way of the Dremel
There is a slight typo in the article;

Quote:
Apparently, the game will display perfectly in 4:3 ration
May want remove the N on the end of ratio there.
__________________
Wii: 1792 1527 2926 7945 :: Xbox Live: BioSnipr :: PSN: Biosnipr :: Steam: BioSniper

Quote:
Originally Posted by liratheal
Frankly this thread has become a bunch of methed up old women in a hat store.
BioSniper is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 13:12   #10
Vakuum
What's a Dremel?
 
Join Date: Jun 2004
Location: Norway
Posts: 11
Vakuum has yet to learn the way of the Dremel
I just hope they fix the AA issues in Vista so I can enjoy this game even more
Seems WinXp users are able to force AA on this game, but no luck for vista users as of yet in either dx10 or dx9.
Vakuum is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 13:34   #11
Jamie
ex-Bit-Tech code junkie
 
Jamie's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Oxford, UK
Posts: 8,179
Jamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by K
Quote:
Originally Posted by Jamie View Post
Don't get me wrong, I'm all for getting more FOV in the game but games don't make themselves and at some point there was a decision to extend vertically onto 4:3 and not to give widescreen more FOV than standard format.
Before or after they confirmed the complete opposite?
I bet the confirmation came from someone who didn't know or didn't bother to find out what the developers had or were doing.
__________________
Jamie is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 14:33   #12
Silver Shamrock
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 672
Silver Shamrock has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Jamie View Post
I bet the confirmation came from someone who didn't know or didn't bother to find out what the developers had or were doing.
The confirmation came from Chris Kline, a lead programmer. This has been pointed out to you in a previous thread and even says so in the actual article itself.
Silver Shamrock is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 17:28   #13
wafflesomd
I *am* a Dremel
 
wafflesomd's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,721
wafflesomd can run Crysiswafflesomd can run Crysiswafflesomd can run Crysiswafflesomd can run Crysiswafflesomd can run Crysiswafflesomd can run Crysiswafflesomd can run Crysiswafflesomd can run Crysiswafflesomd can run Crysiswafflesomd can run Crysis
Who cares?
wafflesomd is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 17:56   #14
mikeuk2004
What you Looking at Fool!
 
mikeuk2004's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sheffield, UK
Posts: 3,291
mikeuk2004 has yet to learn the way of the Dremelmikeuk2004 has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by wafflesomd View Post
Who cares?
Exactly

Everyone else, Shut up and play the dam game. Id be more worried if the game is a flop than the aspect ratio.

On another note. What does FOV mean? I hate all these abbreviations.
__________________
-|-Xfire -Mikeuk2005-|-Xbox Live -Lt Phoenix KIA-|-

Last edited by mikeuk2004; 22nd Aug 2007 at 18:04.
mikeuk2004 is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 17:57   #15
Jamie
ex-Bit-Tech code junkie
 
Jamie's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Oxford, UK
Posts: 8,179
Jamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the DremelJamie has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by Silver Shamrock View Post
The confirmation came from Chris Kline, a lead programmer. This has been pointed out to you in a previous thread and even says so in the actual article itself.
Yes because he has a good track record for being correct doesn't he.

Quote:
Originally Posted by Chris Kline
Theres support for full scene Anti Aliasing and Anisotropic Filtering with HDR and Shader 3.0 on the newer graphics cards like the Nvidia 8000 series and the later Ati ones
Quote:
Originally Posted by mikeuk2004 View Post
Exactly

Shut up and play the dam game. Id be more worried if the game is a flop than the aspect ratio.

On another note. What does FOV mean? I hate all these abbreviations.
Field of view
__________________
Jamie is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 17:59   #16
Awoken
Gazing at the stars
 
Awoken's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Staffordshire
Posts: 1,390
Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.Awoken is definitely a rep cheat.
FOV - Field of view probably
__________________
Exploring the outer atmosphere with Project Horizon
Awoken is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 18:00   #17
Hugo.B
Supermodder
 
Join Date: May 2007
Posts: 454
Hugo.B has yet to learn the way of the Dremel
Joe martin is so Bioshocked(yes, I had to use that expression) that he's beginning to sound like a 2K rep.
Hugo.B is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 18:03   #18
mikeuk2004
What you Looking at Fool!
 
mikeuk2004's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Sheffield, UK
Posts: 3,291
mikeuk2004 has yet to learn the way of the Dremelmikeuk2004 has yet to learn the way of the Dremel
ah, now I get you Cheers for clearing that up.
__________________
-|-Xfire -Mikeuk2005-|-Xbox Live -Lt Phoenix KIA-|-
mikeuk2004 is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 18:16   #19
ElZog
Defeater of Satan's Transformo Sofa
 
ElZog's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Green Fields
Posts: 278
ElZog has yet to learn the way of the Dremel
It's the use of securom that is annoying me, rather than this problem which has already been fixed (a member of the 2k forums has apparently made a patch for it). I hope the anti securom patches come soon (from official or otherwise sources) as I really hate software like that when I am a legitimate owner of the game (securom limits the user to 2 installs of the game, including on the same computer if the OS is changed). Also I hear the limited edition DVD and soundtrack are really crap and many of the figurines are arriving broken.

Game should be awesome, but seriously, so many things have suddenly popped up today.
__________________
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Q6600, P6N Diamond, MSI 560Ti Hawk, 4Gb Geil PC6400, 1TB Spinpoint F3, 500Gb Seagate, W7 64bit, Dell U2410, Samsung Syncmaster 22"
ElZog is offline   Reply With Quote
Old 22nd Aug 2007, 18:20   #20
DougEdey
I pwn all your storage
 
DougEdey's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southampton
Posts: 13,933
DougEdey has yet to learn the way of the DremelDougEdey has yet to learn the way of the DremelDougEdey has yet to learn the way of the DremelDougEdey has yet to learn the way of the Dremel
No, the issue has been responded to.

Basically this is what happens when you use securom.

Install Game -> Securom checks server -> Server says 0 have been installed -> Securom marks game as installed -> Servers record it as #1
Install game -> Securom checks server -> Server says 1 have been installed -> Securom marks game as installed -> Servers record it as #2
Install Game -> Securom checks server -> Server says 2 have been installed -> No more installs
Uninstall Game #1 -> Securom checks server -> Server says 2 have been installed -> Securom marks game as uninstalled -> Server goes to #1
Install on 3rd PC -> Securom checks server -> Server says 1 have been installed -> Securom marks game as installed -> Server records 2 installs

Basically it's 2 concurrent installs, you MUST uninstall the game before reformatting or upgrading hardware
__________________
Burnout: Paradise Stats!XBL: DougEdey Bindi
PSN ID: DougEdey
Twitter

DougEdey is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:01.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.