bit-tech.net

Go Back   bit-tech.net Forums > bit-tech.net > Article Discussion

Reply
 
Thread Tools
Old 5th May 2011, 11:01   #1
arcticstoat
Who is the Milkman?
 
arcticstoat's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: UK
Posts: 916
arcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysisarcticstoat can run Crysis
Calling all folders - your folding team needs you

Join our folding team today to help find cures for the world's diseases.

http://www.bit-tech.net/news/bits/20...am-needs-you/1
__________________
Ben Hardwidge
Custom PC Editor
arcticstoat is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 14:33   #2
B1GBUD
A Paragon of Virtue.... Apparently
 
B1GBUD's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Guildford
Posts: 2,213
B1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming SaiyanB1GBUD is a Super Spamming Saiyan
Not sure if my Q6700 + 8800GTX would make much of a dent, but I guess every little helps.
__________________
Teh unofficial Bit-Tech proof reader
Quote:
Originally Posted by Teelzebub View Post
( Kid you dont want either only bud is any good lol )
B1GBUD is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 15:08   #3
Lizard
@ Scan R&D
 
Lizard's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,890
Lizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run Crysis
Quote:
Originally Posted by B1GBUD
Not sure if my Q6700 + 8800GTX would make much of a dent, but I guess every little helps.
Every little helps, and those two combined will generate quite a few points
Lizard is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 15:17   #4
eddtox
Homo Interneticus
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maidstone, Kent
Posts: 1,296
eddtox has yet to learn the way of the Dremeleddtox has yet to learn the way of the Dremel
I've joined the team (as elepedus) and set up the SMP client on my i5-760. All four cores are ticking along at 100%.

I would like to get my HD5770 folding too, but I think I will need some advice as I downloaded the gpu2 console client and the latest drivers from AMD, but it says that my gpu is not supported.
__________________
Check out my big clearout sale - Now with added Kindle
eddtox is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 15:48   #5
Puzzu
Multimodder
 
Join Date: Feb 2009
Location: London
Posts: 73
Puzzu has yet to learn the way of the Dremel
I don't think my single core Revo will make any dent at all.....

My q6600 + gtx260 is without PSU
Puzzu is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 16:11   #6
Lizard
@ Scan R&D
 
Lizard's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,890
Lizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run Crysis
Quote:
Originally Posted by eddtox
I would like to get my HD5770 folding too, but I think I will need some advice as I downloaded the gpu2 console client and the latest drivers from AMD, but it says that my gpu is not supported.
Thanks for joining in. It's been a while since I folded on an AMD card, but iirc the GPU3 console client will run better on your card.
Lizard is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 17:07   #7
TARIKK
Multimodder
 
TARIKK's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Istanbul
Posts: 115
TARIKK has yet to learn the way of the Dremel
Count me as well, i have a 2600k and a pair of 5850. So whats next, i'll be at home in an hour so i can start, but as i'm not very experienced on this i may ask for some help to be sure that everything is right with the setup.
TARIKK is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 17:13   #8
coolamasta
Folding@Home CC Captain 2010/11/12
 
coolamasta's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sunny Brizzol!
Posts: 2,483
coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.coolamasta is definitely a rep cheat.
Am leaving work now but soon as I get home later I will put up a few useful links to get you going and set up your clients, well of no one beats me to it anyway
__________________

My Main Rigs:~ H2O'd i7 3770K @ 4.5 - 16GB - H2O'd GTX 670 | Asus Z9PE-W8, EP-Xeon 2670 @ 3.2 - 16GB
| ~~~ My Current Dual EP-Xeon 2670 Project ~~~ | ~~~ My Mitsubishi Evo Track Car Project ~~~ |
coolamasta is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 17:17   #9
TaRkA DaHl
I *am* a Dremel
 
TaRkA DaHl's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,635
TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.TaRkA DaHl is the Cheesecake. Relix smiles down upon them.
Quote:
Originally Posted by TARIKK View Post
Count me as well, i have a 2600k and a pair of 5850. So whats next, i'll be at home in an hour so i can start, but as i'm not very experienced on this i may ask for some help to be sure that everything is right with the setup.
This is the client for the CPU here:

http://folding.stanford.edu/English/DownloadWinOther

Its the "Windows XP/2003/Vista/2008/7 SMP2 client console version" client you want for it.

Also this was posted by Lizard earlier in another thread:

http://forums.bit-tech.net/showthrea...=167138&page=4

Quote:
With that much RAM I recommend running the bigadv version of the Windows or Linux CPU client (depending on what OS your servers are already running). If you have dual or quad CPU servers in your cluster then you should run a single instance of the client with the following parameters added onto the end of the command line:

-bigadv -smp x

where x = the number of physical and logical (Hyper-Threaded) cores in the system.

To get the most points you'll also need to request a passkey from Stanford and enter this into each client when setting it up. This will after 10 submitted WUs give you a substantial points bonus for every WU you submit back to Stanford before its deadline.

Good luck and let us know how you get on
That will get the CPU doing bigadv, need to have it running 24x7 to get the points. If you don't have the PC on 24x7, remove the -bigadv flag and put in -advmethods instead.

For the GPUs, follow this guide:

http://folding.stanford.edu/English/WinGPUGuide#ntoc4

The link for the GPU3 client you need is the first I posted, you want the following version: "Windows XP/2003/Vista/7 GPU3 (required for Fermi) no-nonsense console client."

Also, its worth getting fahmon to keep an eye on the clients progress and PPD:


http://fahmon.net/
TaRkA DaHl is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 17:36   #10
Neophyte4Life
Minimodder
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 33
Neophyte4Life has yet to learn the way of the Dremel
My MPI seems to be working so you now have 24 opteron cores and one gtx275. (luckily i am not responsible for powering the 6 opterons)

Noob4Life2
Neophyte4Life is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2011, 19:59   #11
Christopher N. Lew
Folding in memory of my father
 
Christopher N. Lew's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,344
Christopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for presidentChristopher N. Lew should be considered for president
Yes, GPU3 is the best client for AMD cards.
Christopher N. Lew is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2011, 00:01   #12
eddtox
Homo Interneticus
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maidstone, Kent
Posts: 1,296
eddtox has yet to learn the way of the Dremeleddtox has yet to learn the way of the Dremel
Well.. got the gpu working (using gpu3 client -thanks), but its only doing 1% every half an hour, and for some reason my cpu client doesn't seem to register the right username (fahmon says it's anonymous )
__________________
Check out my big clearout sale - Now with added Kindle
eddtox is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2011, 00:21   #13
deathtaker27
Backups ... Its a way of life
 
deathtaker27's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
Posts: 1,697
deathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyandeathtaker27 is a Super Spamming Saiyan
debating dropping in my 2500k and 460 1Gb
deathtaker27 is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2011, 00:51   #14
Lizard
@ Scan R&D
 
Lizard's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,890
Lizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run CrysisLizard can run Crysis
Quote:
Originally Posted by eddtox View Post
Well.. got the gpu working (using gpu3 client -thanks), but its only doing 1% every half an hour, and for some reason my cpu client doesn't seem to register the right username (fahmon says it's anonymous )
That sounds far too slow for a 5770. What does Fahmon say the ppd is? It should be around 2,500 if its working correctly.

For the CPU, if you're running the console client, close it, then run it again from the command line with the following added to the end:

-config

This will then make it enter config mode, where you can set all sorts of parameters, including the username and team number. The former should be CustomBitChimps (character sensitive) and the latter should be 35947.
Lizard is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:22.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.