bit-tech.net

Old 26th Jan 2013, 21:54   #1
cave_diver
Modding Virgin
 
Join Date: Jan 2011
Location: Fife, Scotland
Posts: 183
cave_diver has yet to learn the way of the Dremel
Setting affinity help

Hi guys, I need some help about setting the affinity of the folding processes.

Firstly, let me explain my rig - it's a C2D E6750 (which will be upgraded to a C2Q in the near future) with two GTX260's in it (and a 3rd will be added as well).

What I WAS doing was had an SMP (2) client running and the two GPU clients. Obviously each GPU client needs about half a core, so really, all three of the processes were competing with each other to get CPU time. So I've tried to improve the situation slightly. And I'm hoping this will nudge the PPD upwards a bit

My idea is to run a single core dedicated to the GPU (done, and succesful using a system variable to force the two cleints onto core 0). Side note, from what I can see looking at task manager, it appears that an nvidia GPU really only needs about 30% of a core...

Anyways, I digress, so with one core dedicated to feeding the GPU's, I want the other core to run a thread (uniprocessor). Again, setting this up in FAHControl is no problem. My only concern is how do I make sure that the client always assigns the uniprocessor cleint to run on core 1? I've gone into task manager and set the affinity to 1, but when I restart, that setting will be lost won't it?

Does this make sense what I am trying to do? The idea is also that once I've got the quad in there, I need to set it so that the SMP thread will run on cores 1-3 with core 0 dedicated to feeding the GPU's.

Thanks in advance guys!
__________________
Folding stats
Folding with: E3400, U7300, Opteron, E6750, Athlon64, 8800GTX x 2, GTX260 x 2
http://piro.pirocast.net/badge/fah01...255/538862.png
cave_diver is offline   Reply With Quote
Old 27th Jan 2013, 11:19   #2
StreetSam
Multimodder
 
StreetSam's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Essex
Posts: 246
StreetSam has yet to learn the way of the Dremel
Quote:
Originally Posted by cave_diver View Post
My only concern is how do I make sure that the client always assigns the uniprocessor cleint to run on core 1?
Prifinitty
__________________
Folding stats
Current Folding@Home stats
StreetSam is offline   Reply With Quote
Old 27th Jan 2013, 19:10   #3
cave_diver
Modding Virgin
 
Join Date: Jan 2011
Location: Fife, Scotland
Posts: 183
cave_diver has yet to learn the way of the Dremel
Thanks for that - it works a treat. I would have thought that there would have been an affinity flag in there somewhere but alas, problem is solved.
__________________
Folding stats
Folding with: E3400, U7300, Opteron, E6750, Athlon64, 8800GTX x 2, GTX260 x 2
http://piro.pirocast.net/badge/fah01...255/538862.png
cave_diver is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:14.
Powered by: vBulletin Version 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.