1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Build Advice Build not powering on

Discussion in 'Hardware' started by coolicus, 7 Jul 2011.

  1. Lassar

    Lassar Lean Mean Fighting Machine !

    Joined:
    16 Jun 2009
    Posts:
    568
    Likes Received:
    8
    Lol you started another thread !

    Just read the manual and take your time.
     
  2. longweight

    longweight Possibly Longbeard.

    Joined:
    7 May 2011
    Posts:
    10,517
    Likes Received:
    217
    Errrr not that I know of? Picture of what you have done?
     
  3. coolicus

    coolicus What's a Dremel?

    Joined:
    23 Apr 2011
    Posts:
    65
    Likes Received:
    1
    It should be all right I'm manually fitting the little cables to the board now I'll post on my progress :p.
     
  4. coolicus

    coolicus What's a Dremel?

    Joined:
    23 Apr 2011
    Posts:
    65
    Likes Received:
    1
    Okay sorted :D.

    Im going to have lunch. walk my dogs and then whack windows 7 on it :p.

    Or come back here with another problem! Haha!

    Thanks guys I really appreciate all your help I can't tell you how depressing it was last night when nothing was working :p.
     
  5. coolicus

    coolicus What's a Dremel?

    Joined:
    23 Apr 2011
    Posts:
    65
    Likes Received:
    1
    Hey guys just installing windows 7 now I choose to install it to my SSD and then after doing step 2 (Expanding files) it had to restart - that's fine the problem is I hadn't set my SSD as device for the computer to try and boot from - should be an easy case of looking for the SSD on the boot settings and selecting it - the only hitch is it can't be found.

    It's showing up on system status and it is showing up for windows but not as a device able to be booted from in the boot settings section of my BIOS :/?

    I set my SATA mode to AHCI too - any ideas fellas!

    Thank you all so much!
     
  6. longweight

    longweight Possibly Longbeard.

    Joined:
    7 May 2011
    Posts:
    10,517
    Likes Received:
    217
    Switch the SATA cables on the mobo ;) that is what I did!
     
  7. trig

    trig god's little mistake

    Joined:
    10 Aug 2006
    Posts:
    2,852
    Likes Received:
    44
    just a quick question to the op that might clear some things up for us and allow us to better help you...do you wear a helmet? and not just when you're riding ur bike around the block, but when ur sitting around the house...:hehe:
     
  8. coolicus

    coolicus What's a Dremel?

    Joined:
    23 Apr 2011
    Posts:
    65
    Likes Received:
    1
    Do you mean just moving the sata cable from my samsung 1TB to my SSD and visa verca?

    I'll certainly give it a shot but would you care to explain why this might change things - I don't doubt you I'm just curious :D?

    And I can indeed confirm trig that yes indeed I do :)naughty:).
     
  9. longweight

    longweight Possibly Longbeard.

    Joined:
    7 May 2011
    Posts:
    10,517
    Likes Received:
    217
    Just swap the cables at the motherboard end, if your BIOS is set to see the SATA port with the 1Tb as the boot drive then swap the SATA cables on the Motherboard so that the SSD is now in the SATA port your 1Tb was previously in...

    I believe the BIOS just looks at the SATA port for the boot priority not the actual device connected.

    Hope that makes sense!
     
  10. trig

    trig god's little mistake

    Joined:
    10 Aug 2006
    Posts:
    2,852
    Likes Received:
    44
    ah...good times....
     
  11. coolicus

    coolicus What's a Dremel?

    Joined:
    23 Apr 2011
    Posts:
    65
    Likes Received:
    1
    Alright guys its all up and running and has been since about 4pm :D.

    I really appreciate your help.

    Now tomorrow just a matter of placing my soundcard again as my sound seems dead quiet and possibly reapplying thermal paste/cooler :p.

    Anyway...

    Thank you!
     
  12. longweight

    longweight Possibly Longbeard.

    Joined:
    7 May 2011
    Posts:
    10,517
    Likes Received:
    217
    Excellent news! What temps are you getting?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     

Share This Page