1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Windows Drivers for old system EPOX 8K3A+ Athlon2000+

Discussion in 'Software' started by Xir, 24 Jan 2013.

  1. Xir

    Xir Well-Known Member

    Joined:
    26 Apr 2006
    Posts:
    5,263
    Likes Received:
    88
    Hi,

    I had to set up an old computer anew. the drive was not readable, so the "old" drivers on it were not available anymore.
    The Problem: the motherboard manufacturer doesn't exist anymore.

    It's an EPOX 8K3A+ board with an Athlon XP 2000+

    Does anyone know where I can find drivers for it?
     
  2. IvanIvanovich

    IvanIvanovich будет глотать вашу душу.

    Joined:
    31 Aug 2008
    Posts:
    4,870
    Likes Received:
    252
    Should be able to get the KT333 chipset and ac97 audio drivers from Via site still. Search for VIA Hyperion 4in1. I'm not sure what other drivers are needed, I couldn't seem to find detailed info about that.
     
  3. lancer778544

    lancer778544 Well-Known Member

    Joined:
    5 Jan 2011
    Posts:
    2,828
    Likes Received:
    343
  4. Durd

    Durd New Member

    Joined:
    16 Aug 2011
    Posts:
    149
    Likes Received:
    2
    Try a little program called driver identifier. It'll find the drivers and give you links (it'll try and guilt you into donating as well...)
     
  5. Xir

    Xir Well-Known Member

    Joined:
    26 Apr 2006
    Posts:
    5,263
    Likes Received:
    88
    Thx.
    I've found the 4-in-1 and audio.

    According to the handbook (yes, I've still got that) :D there should also be a USB-driver...but I don't see it on the VIA website.

    Didn't the AthlonXP need a seperate driver? (or was that the Athlon64 after that):confused:

    I've disabled the RAID...It ran in RAID0 for over a decade, now it's finally failed me, that's why the original installation was unreadable ;)
     
  6. Xir

    Xir Well-Known Member

    Joined:
    26 Apr 2006
    Posts:
    5,263
    Likes Received:
    88
    Fate...(well kindof fate)...passed my door and dropped a copy of Win7.
    Behold, all drivers included!

    Gotta love installing new OSes on old systems :D
    (The same happened to me on my Win98SE rig when installing XP)

    I now have a shiny Win7 running on an Athlon2000+ with 1GB memory and an ATI 9600Pro, and it runs well and uses about 50% memory. Bwahhaaaahahaha :thumb:
     

Share This Page