1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Site loading slowly

Discussion in 'Feedback & Suggestions' started by David, 9 Oct 2020.

  1. David

    David μoʍ ɼouმ qᴉq λon ƨbԍuq ϝʁλᴉuმ ϝo ʁԍɑq ϝμᴉƨ

    Joined:
    7 Apr 2009
    Posts:
    15,239
    Likes Received:
    3,535
    Is it just me or are Bit pages/forums loading really slowly lately? It's been like this for a couple of days.

    Experienced it on multiple devices on different connections.
     
  2. CrapBag

    CrapBag Multimodder

    Joined:
    17 Jul 2008
    Posts:
    7,841
    Likes Received:
    461
    Yeh its very sluggish
     
  3. MLyons

    MLyons 70% Dev, 30% Doge. DevDoge Staff Administrator Super Moderator Moderator

    Joined:
    3 Mar 2017
    Posts:
    3,639
    Likes Received:
    1,782
    We're aware of it and looking into it. It seems someone is constantly spamming the site pages which is degrading performance. The main site now seems to be fixed but the forums are still suffering.
     
    David and IanW like this.
  4. Bloody_Pete

    Bloody_Pete Technophile

    Joined:
    11 Aug 2008
    Posts:
    7,860
    Likes Received:
    704
    I just assumed it was my internet as its been ghastly for a few weeks now! Took 40 minutes to download 2GB last night!
     
  5. adidan

    adidan Guesswork is still work

    Joined:
    25 Mar 2009
    Posts:
    16,911
    Likes Received:
    3,237
    Was just going to ask the very same question, wasn't sure if it was my phone.
     
  6. IanW

    IanW Grumpy Old Git

    Joined:
    2 Aug 2003
    Posts:
    7,430
    Likes Received:
    1,004
    I even resorted to asking isup.me about it this morning. They said Bit was down.
     
  7. Arboreal

    Arboreal Keeper of the Electric Currants

    Joined:
    21 Jan 2011
    Posts:
    4,159
    Likes Received:
    847
    Thanks @MLyons, I've noticed it was sluggish this last day or so.
    There seem to be a couple of new spammy looking forum members randomly commenting on old threads too...
    Go get'em boy
     
  8. MLyons

    MLyons 70% Dev, 30% Doge. DevDoge Staff Administrator Super Moderator Moderator

    Joined:
    3 Mar 2017
    Posts:
    3,639
    Likes Received:
    1,782
    I think I've fixed it. *grumbles about not having fully migrated to EPYC yet
     
    IanW, David and adidan like this.
  9. enbydee

    enbydee Minimodder

    Joined:
    10 Jul 2014
    Posts:
    477
    Likes Received:
    187
    Seems more responsive for me now.
     
  10. adidan

    adidan Guesswork is still work

    Joined:
    25 Mar 2009
    Posts:
    16,911
    Likes Received:
    3,237
    Yup much better. Treat time.

    [​IMG]
     
    MLyons likes this.
  11. GaryP

    GaryP RIP Tel

    Joined:
    31 Aug 2009
    Posts:
    4,986
    Likes Received:
    530
    @MLyons I can't get to the forum using my Waterfox Classic (2020.09) browser. Worked fine yesterday. I am getting 403 Forbidden message.

    Currently using Chrome which I hate. Works in Palemoon, Firefox and Chrome.
     
  12. David

    David μoʍ ɼouმ qᴉq λon ƨbԍuq ϝʁλᴉuმ ϝo ʁԍɑq ϝμᴉƨ

    Joined:
    7 Apr 2009
    Posts:
    15,239
    Likes Received:
    3,535
    Huge improvement.

    [​IMG]
     
    MLyons likes this.
  13. MLyons

    MLyons 70% Dev, 30% Doge. DevDoge Staff Administrator Super Moderator Moderator

    Joined:
    3 Mar 2017
    Posts:
    3,639
    Likes Received:
    1,782
    Ahh, yes. The user agent of waterfox is wrong or old then. The spammers were using rotating user agents from old firefox versions. Mainly 3X and 4X so I had to block them temporarily. I'll have a look Monday to see if they've sodded off and I can remove the block.
     
    GaryP likes this.
  14. GaryP

    GaryP RIP Tel

    Joined:
    31 Aug 2009
    Posts:
    4,986
    Likes Received:
    530
    Cheers

    I hate the all modern browsers. The ad blockers suck (whilelisted bit-tech before I get screamed at ;)), I have built in ftp client to upload to my servers in waterfox and you cant move the tabs below url bar on modern ones, or if you can its poncing about with css.

    The waterfox classic allows me to to use legacy extensions but is still updated regularly for security.
     
    MLyons and Big Elf like this.
  15. Xlog

    Xlog Minimodder

    Joined:
    16 Dec 2006
    Posts:
    659
    Likes Received:
    65
    Waterfox reports as FF56, prob because its based on it.

    Anyhow, one user agent string edit later...
     
  16. GaryP

    GaryP RIP Tel

    Joined:
    31 Aug 2009
    Posts:
    4,986
    Likes Received:
    530
    Still blocked and the redirect page was jumping about earlier, just kept looping.
     
    Big Elf likes this.
  17. MLyons

    MLyons 70% Dev, 30% Doge. DevDoge Staff Administrator Super Moderator Moderator

    Joined:
    3 Mar 2017
    Posts:
    3,639
    Likes Received:
    1,782
    Just sorted it for you :thumb:
     
    Big Elf and GaryP like this.
  18. GaryP

    GaryP RIP Tel

    Joined:
    31 Aug 2009
    Posts:
    4,986
    Likes Received:
    530
    Cheers chap...
     
    MLyons likes this.
  19. Big Elf

    Big Elf Oh no! Not another f----ing elf!

    Joined:
    23 Apr 2009
    Posts:
    3,663
    Likes Received:
    318
    Thanks, I'm also using Classic Waterfox.
     
    MLyons likes this.

Share This Page