1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Peripherals Xonar DG wont install

Discussion in 'Tech Support' started by numanoid, 1 Oct 2012.

  1. numanoid

    numanoid Modder

    Joined:
    26 Apr 2009
    Posts:
    3,319
    Likes Received:
    103
    Hi guys
    i recieved my asus xonar Dg today, just installed the card but cant get the driver to install, keeps saying "Please Plug-In your ASUS Xonar DG Audio Device"....its now doing my head in, downloaded the latest driver too without any joy, its found the card in device manager but just cant get the driver to load..ive tried it in different pci slots...nothing... it is installed correctly...any ideas guys
    thanks
    take care
     
  2. suragh

    suragh Derp

    Joined:
    26 Nov 2011
    Posts:
    1,236
    Likes Received:
    44
    Do you have another PC you could try it on?
     
  3. numanoid

    numanoid Modder

    Joined:
    26 Apr 2009
    Posts:
    3,319
    Likes Received:
    103
    i will have later...bloody thing is doing my head in
    cheers matey
     
  4. Showerhead

    Showerhead What's a Dremel?

    Joined:
    11 Jan 2010
    Posts:
    1,110
    Likes Received:
    33
    Just to make sure you did plug in the power cable? Had the same problem as you and that turned out to be the issue felt rather silly afterwards.
     
  5. numanoid

    numanoid Modder

    Joined:
    26 Apr 2009
    Posts:
    3,319
    Likes Received:
    103
    Power cable ???????? i only got a sata power cable with it but no where to plug it in...no idea why it came with one to be honest....
    cheers matey
     
  6. GoodBytes

    GoodBytes How many wifi's does it have?

    Joined:
    20 Jan 2007
    Posts:
    12,300
    Likes Received:
    710
    PCI version of the Xonar has no power cable needed. Only the PCI-E versions.
     
  7. numanoid

    numanoid Modder

    Joined:
    26 Apr 2009
    Posts:
    3,319
    Likes Received:
    103
    Stupid thing is getting on my nerves now....cant get it to work..what a nightmare, im sending it back gonna buy something better...what a joke
     
  8. GoodBytes

    GoodBytes How many wifi's does it have?

    Joined:
    20 Jan 2007
    Posts:
    12,300
    Likes Received:
    710
    I think you got a manufacture error.
    In any case, I would suggest to buy a PCI-E version of the card (or any other sound card).
    PCI will be gone completely soon. Also the Xonar DG is a really low end sound card. I don't think you have notice much over an onboard sound solution, beside the cleaner, no static, and less interference sound. The general rule of thumb, is: if it has color coded plugs, it's very low end model.
     
    Last edited: 1 Oct 2012
  9. numanoid

    numanoid Modder

    Joined:
    26 Apr 2009
    Posts:
    3,319
    Likes Received:
    103
    Cheers goodbytes, its going back tomorrow matey
    thanks again
    take care
     
  10. Kovoet

    Kovoet What's a Dremel?

    Joined:
    26 Aug 2009
    Posts:
    7,128
    Likes Received:
    348
    I had a problem with mine as well. Installed the disk and nothing. I then downloaded the driver from Asus and it installed no problem. When did a refresh after installing my SSD did it again via downloading the driver again no problem.
    But it will not install with a disk.
     
  11. CoffeeTwoSugars

    CoffeeTwoSugars What's a Dremel?

    Joined:
    9 Jan 2012
    Posts:
    65
    Likes Received:
    9
    I'm on my second one now as they seem to be very faulty, They are not even worth it anyways, my on board sound is nearly as good
     
  12. Kovoet

    Kovoet What's a Dremel?

    Joined:
    26 Aug 2009
    Posts:
    7,128
    Likes Received:
    348
    I had the same problem. But went into the Asus website and downloaded the driver from there and never had a problem. I also did this with my DGX card with no problems.
    Try this first. Also make sure before you do this it is a clean install.
     
  13. CrapBag

    CrapBag Multimodder

    Joined:
    17 Jul 2008
    Posts:
    7,994
    Likes Received:
    514
    Had the same issue with my daughters pc, moved it to another pci slot and problem solved, no idea why.
     

Share This Page