1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Windows Smartie + VFD

Discussion in 'Software' started by Hwulex, 17 Jan 2003.

  1. Hwulex

    Hwulex What's a Dremel?

    Joined:
    1 Feb 2002
    Posts:
    4,007
    Likes Received:
    1
    = fubar.

    I had this VFD working ages ago, but can't remember what software I used. Anyway, I thought I'd use Smartie, as I've used it before, but when I load it, this happens:

    [​IMG]

    Tried copying the supplied DLPORTIO.DLL but no joy. Also Googling to no avail.
    Sorry for being a n00b. :blush:

    Hwu
     
  2. linear

    linear Minimodder

    Joined:
    5 Oct 2001
    Posts:
    4,393
    Likes Received:
    1
    Is that the latest smartie? I had some similar problems with a .0 release of it, but it got fixed and I heard the the latest one was b0rked again too.
     
  3. Kipster

    Kipster What's a Dremel?

    Joined:
    19 Aug 2001
    Posts:
    15
    Likes Received:
    0
    I got the same prob here, but now use Jalcd, its way better.
     
  4. SteveyG

    SteveyG Electromodder

    Joined:
    23 Nov 2002
    Posts:
    3,049
    Likes Received:
    8
    It does that on mine when I run Motherboard Monitor.

    Just check you've not got something running like that. That may help you out.
     
  5. Hwulex

    Hwulex What's a Dremel?

    Joined:
    1 Feb 2002
    Posts:
    4,007
    Likes Received:
    1
    jaLCD looks *very* good.
    Unfortunately, it has the same problem, only less severe than Smartie's. :(

    [​IMG]

    I have nothing of similar nature running in the background.
     
  6. ndtinker

    ndtinker Car Washoholic

    Joined:
    23 Sep 2002
    Posts:
    896
    Likes Received:
    1
    Sounds like something else causing you problems. I keep both jaLCDs & Smartie up to date and have never had peoblems with either.

    Maybe I'm just special :D
     
  7. Cheese

    Cheese Doc

    Joined:
    6 Oct 2001
    Posts:
    4,609
    Likes Received:
    1
    Had this problem a few times, reinstalling a few times always seems to sort it...

    Smartie is a bit rubbish though, you wouldn't catch me using it :)

    Rob.
     
  8. Hwulex

    Hwulex What's a Dremel?

    Joined:
    1 Feb 2002
    Posts:
    4,007
    Likes Received:
    1
    Any more thoughts?
    Still having the same problems :(
     
  9. papeniglio

    papeniglio Minimodder

    Joined:
    5 Dec 2002
    Posts:
    420
    Likes Received:
    0
    You MUST install the I/O port driver if you are using 95/NT/2000 or XP. (Here is the link).

    Hope it helps....

    GeeK!
     
  10. papeniglio

    papeniglio Minimodder

    Joined:
    5 Dec 2002
    Posts:
    420
    Likes Received:
    0
    Forgot to say I used it with LCD Smartie and worked.

    GeeK!
     
  11. Hwulex

    Hwulex What's a Dremel?

    Joined:
    1 Feb 2002
    Posts:
    4,007
    Likes Received:
    1
    Excellent mate, thank you very much! :D

    So, no more errors. But both Smartie and jaLCD just make it either blink a box in the middle, or just spew random garbage :blah:
    I'll look at the configuration, or I suppose a wire could've come loose somewhere with it being chucked around in my 'spares box' :blush:


    <EdiT>
    Looks something like this:
    [​IMG]
     
Tags:

Share This Page