1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Graphics ATi Drivers

Discussion in 'Hardware' started by Hamish, 1 Oct 2003.

  1. Hamish

    Hamish New Member

    Joined:
    25 Nov 2002
    Posts:
    3,649
    Likes Received:
    4
    right, got my 9800, installed it, reinstalled windows
    tried those omega drivers, they installed alright but then said it was going to do some tests or sumat on restart, i restarted the monitor went to standby mode and after a while it rebooted
    did that lots of times, finally went into safe mode and uninstalled them

    wtf was that all about?
    official Cat 3.7's didnt help

    tried uninstalling SmartGart too, didnt help

    tried the 3.6's on the CD same thing

    HELP, 1280x1024 @ 60hz is killing me
     
  2. Deviate

    Deviate New Member

    Joined:
    3 Jun 2002
    Posts:
    1,515
    Likes Received:
    7
    I haven't ever had any problems with the Omega drivers. Of course I don't have anything as fancy as a 9800. :D Did you uninstall the drivers you had loaded prior to trying to install the omegas?
     
  3. Hamish

    Hamish New Member

    Joined:
    25 Nov 2002
    Posts:
    3,649
    Likes Received:
    4
    it was a clean install of XP there were no other drivers
    and i have uninstalled and reinstalled the omegas, cat 3.7, cat 3.6 several times trying to make this f**$@&£&"£& thing work :wallbash:

    and to top it all of my speakers refuse to work properly in 5.1 mode, even tho its set up IDENTICALLY to how it was before
    i even have a bloody screenshot of the old install

    :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
     
  4. Deviate

    Deviate New Member

    Joined:
    3 Jun 2002
    Posts:
    1,515
    Likes Received:
    7
    From the omega readme:
    Not sure if that has anything to do with your refresh rate. I don't have XP, so I don't know too much about how to help with that. I did see on the omega site that he has a newer driver (9/20/2003) that supposedly fixes some 9800SE something.
     
  5. Hamish

    Hamish New Member

    Joined:
    25 Nov 2002
    Posts:
    3,649
    Likes Received:
    4
    i cant change anything monitor related because it doesnt know what gfx card it is
    i was using the latest omega drivers....
     
  6. Kameleon

    Kameleon is watching you...

    Joined:
    29 Apr 2003
    Posts:
    3,500
    Likes Received:
    8
    YOU FIXED IT!!!!!!!!!

    My god I love you... :D

    Since I reinstalled Windows, I couldn't get 1152x864 to work at 75Hz, which I know my monitor supports, even though it was fine before...disabling this worked...I know I should read readmes and stuff, but it's so much more fun when someone tells you the answer :p

    Thanks :clap:
     
  7. Deviate

    Deviate New Member

    Joined:
    3 Jun 2002
    Posts:
    1,515
    Likes Received:
    7
    And it's so much more fun for me to be able to tell you the answer (and boost my ego a bit in the process :D ). Hamish, have you been able to make any more headway on your problem?

    Edit: oh yeah....I love you too. :worried: :lol:
     
  8. Hamish

    Hamish New Member

    Joined:
    25 Nov 2002
    Posts:
    3,649
    Likes Received:
    4
    i did eventually get it to boot but there were artifacts in windows, Dx7/8 was really poor performance and loads of corruption
    Dx9 resulted in this
    taken it out and put my 4200 back in :(
    RMA time me thinks
     
  9. Javen

    Javen New Member

    Joined:
    1 Sep 2003
    Posts:
    169
    Likes Received:
    0
    Hamish,

    What MoBo/Chipset are you running... I have just finally gotten to the bottom of some of my Radeon problems, which has involved all sorts of Voltage tweaks, different drivers, different DX versions etc.

    If you want, you can email me: lee at sensateinteractive.com

    And I'll put you onto some of the pages I've been through to resolve this issue.

    Javen
     
  10. Hamish

    Hamish New Member

    Joined:
    25 Nov 2002
    Posts:
    3,649
    Likes Received:
    4
    sent it back now, general consensus was that it was DOA
     
  11. Javen

    Javen New Member

    Joined:
    1 Sep 2003
    Posts:
    169
    Likes Received:
    0
    Fair enough, mate :)

    Just thought I might be able to help... I had considered RMAing mine a few times, but now I've got it working its the dogs back wheels!

    Javen
     
Tags:

Share This Page