1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Graphics Killing a GPU? **CLOSED**

Discussion in 'Tech Support' started by Arboreal, 8 Jul 2020.

  1. Arboreal

    Arboreal Keeper of the Electric Currants

    Joined:
    21 Jan 2011
    Posts:
    3,505
    Likes Received:
    570
    My latest purchase arrived yesterday, an RX 570 Pulse ITX.

    I installed it on my board 3rd time lucky... 1st time noting worked as I had forgotten the 4 pin EPS cable, and 2nd time I forgot the 6 pin PCIe power cable!

    I installed Radeon drivers and tried to run Time Spy, which crashed (it was corrupted and was OK after a Steam Validation / update).

    I then tried a quick session on Portal. About 5 mins in the screen went black, and the GPU seems dead.

    Have I done something stupid unknowingly?

    Now need to see if I can return it on ebay unless I've missed something
     
  2. GeorgeStorm

    GeorgeStorm Aggressive PC Builder

    Joined:
    16 Dec 2008
    Posts:
    6,529
    Likes Received:
    364
    That seems fairly random to me, tried having a quick look on the card to see if you can see any blown capacitors or anything? Did you have temp monitoring going at the time?
     
    Arboreal likes this.
  3. Arboreal

    Arboreal Keeper of the Electric Currants

    Joined:
    21 Jan 2011
    Posts:
    3,505
    Likes Received:
    570
    Thanks George, I didn't have the monitor running as I was doing an initial test after unpacking. I have looked at the back of the board and can't see any marks / burns / damaged components. At the time, I felt it all over for heat and gave it a good sniff to see if there was smoke or burning smells. Nothing obvious :(
     
  4. Arboreal

    Arboreal Keeper of the Electric Currants

    Joined:
    21 Jan 2011
    Posts:
    3,505
    Likes Received:
    570
    I tried it in another complete rig, just to check. All dead...

    I've posted it back to the seller today.
     

Share This Page