1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Windows Video will not buffer and download will not start

Discussion in 'Software' started by knight_jb, 6 Feb 2011.

  1. knight_jb

    knight_jb New Member

    Joined:
    6 Feb 2011
    Posts:
    1
    Likes Received:
    0
    Guys,

    Recently my computer has started giving this weird problem of not buffering and downloading anything from any site after certain amount of time. For example a video on youtube will not start to buffer until its completely buffered in the memory and then suddenly the progress bar will fill up and video will start playing. Same is with the downloads. The download dialog box will not appear until the browser have downloaded the whole file into its memory and when the dialog box appears on clicking ‘save’ the file just gets downloaded instantly no matter how big the file is (I am assuming it is copying itself from some temporary location).

    Once the problem starts all the browsers are affected by it. This problem is really annoying and will only go away on restarting the computer. It will be really nice if someone could help me out from this misery.

    Thanks
    JB

    PS - The OS is Windows 7, 64 Bit, if it helps
     
  2. carpetmonster

    carpetmonster New Member

    Joined:
    27 Jan 2011
    Posts:
    481
    Likes Received:
    25
    I have the same issue, particularly on Youtube, presumed it was my ISP or connection. Sometimes restarting the router works. For the record it does the same on my phone...on youtube.
     
  3. outlawaol

    outlawaol Geeked since 1982

    Joined:
    18 Jul 2007
    Posts:
    1,935
    Likes Received:
    65
    Could be flash. They seemed to have borked it the past few months when updates where released.

    I would uninstall it completely and reinstall it again. Also do the same for java. And try a different browser (I've been akin to Chrome for the past few weeks).
     
  4. Shichibukai

    Shichibukai Resident Nitpicker

    Joined:
    29 Sep 2009
    Posts:
    137
    Likes Received:
    4
    Its probably flash, try searching for "Global Security Settings panel" in Google and go through the settings.

    I had a similar problem and changed a few settings at the same time and it was fixed, so I'm not sure exactly what will make it work sorry >.>
     
  5. carpetmonster

    carpetmonster New Member

    Joined:
    27 Jan 2011
    Posts:
    481
    Likes Received:
    25
    I was thinking it could be flash but it's behaving the same on my phone as my pc.
     

Share This Page